Székelyföldön sétált Károly walesi herceg

2022. május 27. – 11:08

Székelyföldön sétált Károly walesi herceg
Károly walesi herceg és gróf Kálnoky Tibor a zalánpataki birtok bejárata előtt – Fotó: Kátai Edit /MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Székelyföldi birtokára is ellátogatott a romániai körúton tartózkodó Károly walesi herceg, brit trónörökös. Az MTI közölt képeket arról, ahogy sétára indul a háromszéki Zalánpatakon található birtoka körül.

Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI
Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI

Károly hercegnek két birtoka van Romániában, a másik a Brassó megyei Szászfehéregyházán található. Ha a herceg épp nem tartózkodik a birtokain, akkor ki is lehet bérelni az ott található szobákat.

A brit trón várományosa szerdán érkezett Romániába, először a Cotroceni-palotában látogatott el, ahol Klaus Iohannis államfő fogadta.

Klaus Iohannis és Károly herceg – Fotó: presidency.ro
Klaus Iohannis és Károly herceg – Fotó: presidency.ro

Ezután Margit hercegnővel, a román korona őrével találkozott az Erzsébet-palotában, a román királyi család tájékoztatása szerint egy teára látták vendégül a herceget.

Margit és Károly – királyi családoknál nem meglepő módon – távoli rokonok, Károly apja, a tavaly elhunyt Fülöp herceg gyerekként gyakran töltötte a nyarait Romániában. A királyi család emlékeztet, Károly korábban már négyszer is járt a palotában, 2011-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban látogatta meg a rokonokat. A mostani látogatása során azt az aranyjuhart is megnézte, amit még 2011-ben ültetett.

A találkozók után a herceg a Romexpo csarnokban kialakított központot is meglátogatta, amelyben ukrajnai menekülteket fogadnak. A látogatás során Raed Arafat államtitkár vezette körbe a herceget, de jelen volt Bukarest főpolgármestere, Nicușor Dan, az ENSZ menekültügyi szervezetének képviselője, Pablo Zapata, illetve a Román Vöröskereszt igazgatója, Ioan Silviu Lefter is.

Károly ezt követően látogatott székelyföldi birtokára. A trónörökös egyébként 1998 óta szinte évente eljön Romániába, általában a birtokait látogatja meg. Román sajtóértesülések szerint pénteken a Szászfehéregyházára fog ellátogatni Károly.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!