Székelyföldön sétált Károly walesi herceg

2022. május 27. – 10:08

Székelyföldön sétált Károly walesi herceg
Károly walesi herceg és gróf Kálnoky Tibor a zalánpataki birtok bejárata előtt – Fotó: Kátai Edit /MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Székelyföldi birtokára is ellátogatott a romániai körúton tartózkodó Károly walesi herceg, brit trónörökös. Az MTI közölt képeket arról, ahogy sétára indul a háromszéki Zalánpatakon található birtoka körül.

Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI
Károly herceg sétára indul a zalánpataki birtoka körül. Mellette – többek között – gróf Kálnoky Tibor – Fotó: Kátai Edit / MTI

Károly hercegnek két birtoka van Romániában, a másik a Brassó megyei Szászfehéregyházán található. Ha a herceg épp nem tartózkodik a birtokain, akkor ki is lehet bérelni az ott található szobákat.

A brit trón várományosa szerdán érkezett Romániába, először a Cotroceni-palotában látogatott el, ahol Klaus Iohannis államfő fogadta.

Klaus Iohannis és Károly herceg – Fotó: presidency.ro
Klaus Iohannis és Károly herceg – Fotó: presidency.ro

Ezután Margit hercegnővel, a román korona őrével találkozott az Erzsébet-palotában, a román királyi család tájékoztatása szerint egy teára látták vendégül a herceget.

Margit és Károly – királyi családoknál nem meglepő módon – távoli rokonok, Károly apja, a tavaly elhunyt Fülöp herceg gyerekként gyakran töltötte a nyarait Romániában. A királyi család emlékeztet, Károly korábban már négyszer is járt a palotában, 2011-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban látogatta meg a rokonokat. A mostani látogatása során azt az aranyjuhart is megnézte, amit még 2011-ben ültetett.

A találkozók után a herceg a Romexpo csarnokban kialakított központot is meglátogatta, amelyben ukrajnai menekülteket fogadnak. A látogatás során Raed Arafat államtitkár vezette körbe a herceget, de jelen volt Bukarest főpolgármestere, Nicușor Dan, az ENSZ menekültügyi szervezetének képviselője, Pablo Zapata, illetve a Román Vöröskereszt igazgatója, Ioan Silviu Lefter is.

Károly ezt követően látogatott székelyföldi birtokára. A trónörökös egyébként 1998 óta szinte évente eljön Romániába, általában a birtokait látogatja meg. Román sajtóértesülések szerint pénteken a Szászfehéregyházára fog ellátogatni Károly.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!