Frissítve: nem nyílt ki az ernyője, súlyosan megsérült egy fiatal ejtőernyős Marosvásárhelyen

2022. május 24. – 15:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ejtőernyős ugrás közben nem nyílt ki az ernyője és lezuhant egy 19 éves fiatal, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba Marosvásárhelyen – írta meg az Agerpres.

A Marosvásárhelyi Repülőklub illetékesei megerősítették az sajtó értesüléseit, azonban további részleteket nem árultak el az incidensről.

Az Antena 3 televíziónak nyilatkozó SMURD-os orvos, Arhip Radu azt nyilatkozta, hogy a páciens az intenzív osztályon fekszik, többszörösen sérült, ezért intubálni kellett és mesterséges kómába helyezték.

Frissítve: a Román Repülőklub közlése szerint a balesetet az okozta, hogy mind a fő, mind a tartalék ejtőernyő csak részben nyílt ki, ezek pedig összegabalyodtak. Az intézmény szerint a fiatal a 17. ugrását hajtotta végre az ejtőernyős engedély megszerzését célzó tanfolyam keretében, amikor a baleset történt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!