Frissítve: nem nyílt ki az ernyője, súlyosan megsérült egy fiatal ejtőernyős Marosvásárhelyen

2022. május 24. – 15:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ejtőernyős ugrás közben nem nyílt ki az ernyője és lezuhant egy 19 éves fiatal, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba Marosvásárhelyen – írta meg az Agerpres.

A Marosvásárhelyi Repülőklub illetékesei megerősítették az sajtó értesüléseit, azonban további részleteket nem árultak el az incidensről.

Az Antena 3 televíziónak nyilatkozó SMURD-os orvos, Arhip Radu azt nyilatkozta, hogy a páciens az intenzív osztályon fekszik, többszörösen sérült, ezért intubálni kellett és mesterséges kómába helyezték.

Frissítve: a Román Repülőklub közlése szerint a balesetet az okozta, hogy mind a fő, mind a tartalék ejtőernyő csak részben nyílt ki, ezek pedig összegabalyodtak. Az intézmény szerint a fiatal a 17. ugrását hajtotta végre az ejtőernyős engedély megszerzését célzó tanfolyam keretében, amikor a baleset történt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!