Több mint 170 személyt kellett evakuálni a metróaluljáróból Bukarestben

2022. május 24. – 15:13

Több mint 170 személyt kellett evakuálni a metróaluljáróból Bukarestben
Kikísérik a metróban ragadt embereket – Fotó: a fővárosi ISU Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Pánikhangulat tört ki kedd reggel a metróaluljáróban, miután egy szerelvény elakadt és hatalmas füst lepte el az alagutat – tudósít a Digi24.

A hírek szerint a fővárosi Római téren található aluljáróból, illetve a közeli Egyetem és Győzelem téren összesen 172 embert kellett evakuálniuk a tűzoltóknak, közülük 25-en szorultak orvosi ellátásra, két személyt kórházba is szállítottak.

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője a sajtónak elmondta, hogy az alagútban tűz ütött ki, ezért teljesen le kellett kapcsolni az áramot, az érintett szakaszon a közbeavatkozás alatt lezárták a metrók közlekedését. Hozzátette, hogy az evakuálás előtt egyes személyek esetében a SMURD személyzete is közbe kellett avatkozzon, voltak, akik sok füstöt szívtak be, mások pánikrohamot kaptak.

„Szerencsére mindenkit sikerült kimenekíteni és nincsenek áldozatok” – közölte az államtitkár.

A metrót működtető Metrorex arról számolt be, hogy a 8 óra 42 perckor a Római térről Berceni irányába haladó szerelvény hirtelen leállt és füstölni kezdett. A metrót kezelő mechanikus megpróbálta újraindítani a metrót, azonban ez nem sikerült, ekkor értesítették a hatóságokat, akik azonnal a helyszínre érkeztek és érvénybe lépett a piros jelzésű forgatókönyv.

A Metrorex felhívja a figyelmet, hogy az adott szakaszon a metrószerelvények csak felváltva fognak közlekedni, máshol viszont a menetrend szerint zajlik a tömegközlekedés. A meghibásodott szerelvényt kivonták a forgalomból, és műszaki ellenőrzésnek vetik alá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!