Húszezer euróért kelt el Zoia Ceauşescu egykori autója, egy Renault Fuego

2022. május 20. – 15:34

Húszezer euróért kelt el Zoia Ceauşescu egykori autója, egy Renault Fuego
Forrás: artmarkt.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Húszezer euróért vették meg Zoia Ceauşescu egykori autóját az Artmark aukciósház csütörtök esti árverésén írja az Agepres. A jármű kikiáltási ára 500 euró volt.

Mint korábban írtuk, Zoia Ceauşescu az esküvőjére kapta szüleitől, Nicolae és Elena Ceauşescutól nászajándékba az 1983-as Renault Fuego GTS típusú autót. A gépkocsit a franciaországi Renault-gyárból rendelték kimondottan a diktátorházaspár lányának, és több mint 57 ezer frankba került. Beszerzéséről a Securitate, a hírhedt titkosszolgálat egy különleges munkacsoportja gondoskodott.

Az 1989-es rendszerváltó forradalom után a legfőbb ügyészség Zoia Ceauşescu más vagyontárgyaival együtt lefoglalta az autót. 1996-ban a vádhatóság megszüntette a büntetőeljárást, és elrendelte a személyes javak visszaszolgáltatását – tájékoztatott az Artmark.

A csütörtöki aukción Zoia Ceauşescu egykori autója 500 eurós kikiáltási árról indult, végül 20 ezer euróért lelt új gazdára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!