Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki, hogy legyen mivel lezárni a burritót

2022. május 20. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki a Johns Hopkins Egyetem Whiting Mérnöki Iskolájának a diákjai, hogy legyen mivel lezárni a burritókat evés közben, írja az Independent.

A Tastee Tape (nagyjából Ízes szalag) névre keresztelt ehető találmány, fogyasztásra alkalmas rostos állványzatból és rostos ragasztóból készült, ami megakadályozza, hogy a burritóban, de akár a tacóban vagy a gyrosban lévő összetevők kifolyjanak. Az amerikai egyetem vegyész- és biomolekuláris mérnökhallgatóiból álló csoport állítólag sok összetevőt tesztelt, mielőtt kidolgozta volna saját formuláját.

A feltalálók a lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a találmány minden összetevője biztonságosan fogyasztható, élelmiszer minőség, élelmiszer vagy táplálkozási adalékanyag, és állítólag „túl sok burritón tesztelték ahhoz, hogy megszámolják”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!