Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki, hogy legyen mivel lezárni a burritót

2022. május 20. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki a Johns Hopkins Egyetem Whiting Mérnöki Iskolájának a diákjai, hogy legyen mivel lezárni a burritókat evés közben, írja az Independent.

A Tastee Tape (nagyjából Ízes szalag) névre keresztelt ehető találmány, fogyasztásra alkalmas rostos állványzatból és rostos ragasztóból készült, ami megakadályozza, hogy a burritóban, de akár a tacóban vagy a gyrosban lévő összetevők kifolyjanak. Az amerikai egyetem vegyész- és biomolekuláris mérnökhallgatóiból álló csoport állítólag sok összetevőt tesztelt, mielőtt kidolgozta volna saját formuláját.

A feltalálók a lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a találmány minden összetevője biztonságosan fogyasztható, élelmiszer minőség, élelmiszer vagy táplálkozási adalékanyag, és állítólag „túl sok burritón tesztelték ahhoz, hogy megszámolják”.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!