Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki, hogy legyen mivel lezárni a burritót

2022. május 20. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ehető ragasztószalagot fejlesztettek ki a Johns Hopkins Egyetem Whiting Mérnöki Iskolájának a diákjai, hogy legyen mivel lezárni a burritókat evés közben, írja az Independent.

A Tastee Tape (nagyjából Ízes szalag) névre keresztelt ehető találmány, fogyasztásra alkalmas rostos állványzatból és rostos ragasztóból készült, ami megakadályozza, hogy a burritóban, de akár a tacóban vagy a gyrosban lévő összetevők kifolyjanak. Az amerikai egyetem vegyész- és biomolekuláris mérnökhallgatóiból álló csoport állítólag sok összetevőt tesztelt, mielőtt kidolgozta volna saját formuláját.

A feltalálók a lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a találmány minden összetevője biztonságosan fogyasztható, élelmiszer minőség, élelmiszer vagy táplálkozási adalékanyag, és állítólag „túl sok burritón tesztelték ahhoz, hogy megszámolják”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!