Ellenséges légkörben remekelt Craiován, és megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK

2022. május 17. – 09:33

Ellenséges légkörben remekelt Craiován, és megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK
Fotó: Diószegi László klubtulajdonos Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A FCU Craiova otthonában hétfőn este elért 5-0-s győzelemmel első helyen végzett a labdarúgó-bajnokság rájátszásának alsóházában a Sepsi OSK, és ezzel növelte esélyét, hogy ismét szerepeljen a Konferencia-ligában.

A mérkőzést a bírónak kétszer is félbe kellett szakítania a craiovai közönség magyarellenes rigmusai miatt. Előbb a Sepsi első gólja után kezdték skandálni a „kifele a magyarokkal az országból” rigmust, majd a mérkőzés utolsó percében a szentgyörgyiek javára ítélt büntető után.

A második félbeszakításkor a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, míg a közönség abba nem hagyta a magyargyűlölő megnyilvánulásokat. Az öltözőből visszatérő Sepsi OSK értékesítette a büntetőt, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Azzal, hogy az alsóházi tabella élére ugrott, sepsiszentgyörgyi csapat kivívta a jogot, hogy selejtezőt játsszon az alsóház második helyén végzett Botoșani-nal, és ha ezt is megnyeri, a felsőházi harmadik helyezett CSU Craiovával vívhat újabb selejtezőt a Konferencia-ligában való részvételért.

Az MTI emlékeztet, hogy egyszerűbb úton is kivívhatja azonban a Sepsi OSK az európai kupaszereplést, csütörtökön ugyanis a Román Kupa döntőjét játssza Bukarestben a bajnokság negyedik helyén végző Voluntari csapatával.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!