Sorozatban ötödször bajnok a kolozsvári CFR

2022. május 16. – 09:13

Sorozatban ötödször bajnok a kolozsvári CFR

Másolás

Vágólapra másolva

Sorozatban ötödször, összességében nyolcadszor nyerte meg a labdarúgó-bajnokságot a kolozsvári CFR, miután az utolsó előtti fordulóban vasárnap este behozhatatlan előnyre tett szert.

A kolozsvári „vasutasok” hazai közönség előtt a tabella harmadik helyén álló CSU Craiovát győzték le 2-1-re, és ezzel négy ponttal elléptek a második a bukaresti FCSB-től.

A CFR már a 2. percben vezetést szerzett, aztán a második félidőben növelte az előnyét, ám a Craiova is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A bajnokság rájátszásában a bukaresti FCSB két pontra megközelítette a CFR-t, és két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, hogy az utolsó játéknapon rendezendő FCSB-CFR mérkőzés afféle bajnoki döntővé alakul. Ehhez azonban az kellett volna, hogy mindkét gárda nyer az utolsó előtti fordulóban. Azonban ez csak a kolozsváriaknak sikerült, a fővárosiak ugyanis szombat este csak döntetlent tudtak elérni a negyedik helyen álló Voluntari otthonában – emlékeztet az MTI.

A vasárnap esti kolozsvári mérkőzés után a tomboló közönség berohant a gyepre, és negyedórába telt, míg sikerült kiüríteni és a díjátadásra előkészíteni a pályát.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!