Sorozatban ötödször bajnok a kolozsvári CFR

2022. május 16. – 09:13

Sorozatban ötödször bajnok a kolozsvári CFR

Másolás

Vágólapra másolva

Sorozatban ötödször, összességében nyolcadszor nyerte meg a labdarúgó-bajnokságot a kolozsvári CFR, miután az utolsó előtti fordulóban vasárnap este behozhatatlan előnyre tett szert.

A kolozsvári „vasutasok” hazai közönség előtt a tabella harmadik helyén álló CSU Craiovát győzték le 2-1-re, és ezzel négy ponttal elléptek a második a bukaresti FCSB-től.

A CFR már a 2. percben vezetést szerzett, aztán a második félidőben növelte az előnyét, ám a Craiova is betalált, így alakult ki a végeredmény.

A bajnokság rájátszásában a bukaresti FCSB két pontra megközelítette a CFR-t, és két fordulóval a vége előtt úgy tűnt, hogy az utolsó játéknapon rendezendő FCSB-CFR mérkőzés afféle bajnoki döntővé alakul. Ehhez azonban az kellett volna, hogy mindkét gárda nyer az utolsó előtti fordulóban. Azonban ez csak a kolozsváriaknak sikerült, a fővárosiak ugyanis szombat este csak döntetlent tudtak elérni a negyedik helyen álló Voluntari otthonában – emlékeztet az MTI.

A vasárnap esti kolozsvári mérkőzés után a tomboló közönség berohant a gyepre, és negyedórába telt, míg sikerült kiüríteni és a díjátadásra előkészíteni a pályát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!