Megirigyelte Budapestet – Novák Eduárd sportminiszter azt szeretné, ha két év múlva a Giro d'Italia Bukarestből rajtolna

2022. május 9. – 13:02

Megirigyelte Budapestet – Novák Eduárd sportminiszter azt szeretné, ha két év múlva a Giro d'Italia Bukarestből rajtolna
Fotó: Novák Eduárd Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A 2024-es Giro d'Italia bukaresti rajtjának lehetőségéről készül egyeztetni a sporteseményt szervező cég vezérigazgatójával Novák Eduárd sportminiszter, aki a hét végén meghívottként részt vett az olasz kerékpáros körverseny magyarországi rajtján.

A tárcavezető megirigyelhette a helyszínen tapasztaltakat. Vasárnap este a Facebook-oldalára azt írta: szerinte Románia is megérdemli, hogy az országot a sporton keresztül népszerűsítsék. Novák arra utalt, hogy a nemzetközi sportcsatornák nézői az elmúlt három napban a Giro magyarországi szakaszait követve az ország tájait is megcsodálhatták.

„A hangulat, a résztvevők energiája és a szervezés minden várakozást felülmúlt. Bár a hangulat csodálatos volt, nem tudtam csak nézni. Beszéltem az eseményt szervező cég vezérigazgatójával, és a verseny végeztével a 2024-es Giro d'Italia bukaresti rajtjának lehetőségéről fogunk egyeztetni. Van erre lehetőség, csak támogatásra van szükségünk” – írta a sportminiszter.

A Giro pénteki nyitóetapján Budapestről Visegrádra tekert a mezőny, majd szombaton a fővárosban volt egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítettek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországot érintette a háromhetes körverseny, a Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!