Tele van a Zsil-völgye a kamionokból kidobált vizelettel teli palackokkal, a hatóságok alig győzik a fertőtlenítést

2022. május 6. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy problémát jelent a Zsil-völgyénél, hogy a kamionsofőrök rengeteg vizelettel teli műanyag flakont hagynak az út szélén – írta meg a Gazeta de Sud helyi portál.

A craiovai regionális út- és hídigazgatóság (DRDP) képviselői elmondták, a kamionsofőröknek pontos időpontban kell megérkezniük a célállomásra, ezért „nincs idejük megállni és mosdóba menni”. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a vizeletüket egy palackba gyűjtik, majd az út szélére dobálják őket.

A hatóságok beszámolója szerint a helyzet lassan súlyos közegészségügyi problémává kezd válni. Mint beszámoltak róla, az út széléről rengeteg palackot kellett összeszedniük.

„A munkatársainkat természetesen elláttuk mindenféle védőfelszereléssel, viszont gondot okoz, hogy ezek a sofőrök nem a kukába dobják az üvegeket, hanem csak úgy, kihajítják az ablakon. Ilyen körülmények között pedig a lakosság egészségét veszélyeztetik, tekintve, hogy turisztikailag is igen felkapott vidékről van szó”- mondta el Cristi Tudor, a Craiova Regionális Út- és Hídigazgatóság képviselője.

Kifejtette, hogy hetente kétszer is fertőtleníteniük kell a környéket, ezért arra szólította fel az arra járókat, hogy fejezzék be a vizeletes palackokkal való szennyezést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!