Tele van a Zsil-völgye a kamionokból kidobált vizelettel teli palackokkal, a hatóságok alig győzik a fertőtlenítést

2022. május 6. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy problémát jelent a Zsil-völgyénél, hogy a kamionsofőrök rengeteg vizelettel teli műanyag flakont hagynak az út szélén – írta meg a Gazeta de Sud helyi portál.

A craiovai regionális út- és hídigazgatóság (DRDP) képviselői elmondták, a kamionsofőröknek pontos időpontban kell megérkezniük a célállomásra, ezért „nincs idejük megállni és mosdóba menni”. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a vizeletüket egy palackba gyűjtik, majd az út szélére dobálják őket.

A hatóságok beszámolója szerint a helyzet lassan súlyos közegészségügyi problémává kezd válni. Mint beszámoltak róla, az út széléről rengeteg palackot kellett összeszedniük.

„A munkatársainkat természetesen elláttuk mindenféle védőfelszereléssel, viszont gondot okoz, hogy ezek a sofőrök nem a kukába dobják az üvegeket, hanem csak úgy, kihajítják az ablakon. Ilyen körülmények között pedig a lakosság egészségét veszélyeztetik, tekintve, hogy turisztikailag is igen felkapott vidékről van szó”- mondta el Cristi Tudor, a Craiova Regionális Út- és Hídigazgatóság képviselője.

Kifejtette, hogy hetente kétszer is fertőtleníteniük kell a környéket, ezért arra szólította fel az arra járókat, hogy fejezzék be a vizeletes palackokkal való szennyezést.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!