Idén valamivel kevesebben vannak a KMDSZ diáknapozói, de ott folytatják, ahol két éve abbahagyták

2022. május 4. – 14:50

Idén valamivel kevesebben vannak a KMDSZ diáknapozói, de ott folytatják, ahol két éve abbahagyták
Fotó: Tunyogi György/ Szervezteam

Másolás

Vágólapra másolva

Két év kihagyás után újra összegyűltek a kolozsvári magyar diákok a KMDSZ diáknapok alkalmából. A szerdai megnyitón közel 1700 hallgató jelent meg a Főtéren.

Megnyitó a Főtéren – Fotó: Tunyogi György /Szervezteam
Megnyitó a Főtéren – Fotó: Tunyogi György /Szervezteam

Jancsó Helén szervező a Transtelex megkeresésére elmondta: idén 51 csapat vesz részt az ötnapos rendezvényen. 2019-ben 58 csapat volt, tehát jóval több aktív versenyző vett részt a diáknapokon, de ahogy a szervező fogalmazott, két év kimaradás után nagyobb visszaesésre számítottak, meg amúgyis, az 58 csapat már nagyon sok volt, nehezen lehetett ilyen sok diákot koordinálni.

Diákok a megnyitón – Fotó: Jakab Lóránt/ Szervezteam
Diákok a megnyitón – Fotó: Jakab Lóránt/ Szervezteam

A szervező elmondta, hogy az idei diáknapok programja hű maradt a már korábban megszokott menetrendhez, szerdán volt a felvonulás, majd bemutatkoznak a csapatok, a hét további részében pedig számtalan versenyen méretkeznek meg a diákok, kultúra-, sport- és kocsmavetélkedők formájában, vasárnap majálisozással zárva az eseményt.

A szervezőnél ugyanakkor rákérdeztünk az idei újdonságokra is, Jancsó elmondása szerint idéntől a röplabdával bővítették a sportjátékokat, ugyanakkor a pontozási struktúrát is átalakították, a kulturális programok pontozását átsúlyozták, hogy ne csak a sportjátékok hozzák a legtöbb pontot.

Jancsó rámutatott, hogy a nappali programokra a helyszín kapacitásától függően szívesen látják az érdeklődőket és a szurkolókat is, de az esti bulikra már jegyet kell vásárolni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!