Idén valamivel kevesebben vannak a KMDSZ diáknapozói, de ott folytatják, ahol két éve abbahagyták

2022. május 4. – 14:50

Idén valamivel kevesebben vannak a KMDSZ diáknapozói, de ott folytatják, ahol két éve abbahagyták
Fotó: Tunyogi György/ Szervezteam

Másolás

Vágólapra másolva

Két év kihagyás után újra összegyűltek a kolozsvári magyar diákok a KMDSZ diáknapok alkalmából. A szerdai megnyitón közel 1700 hallgató jelent meg a Főtéren.

Megnyitó a Főtéren – Fotó: Tunyogi György /Szervezteam
Megnyitó a Főtéren – Fotó: Tunyogi György /Szervezteam

Jancsó Helén szervező a Transtelex megkeresésére elmondta: idén 51 csapat vesz részt az ötnapos rendezvényen. 2019-ben 58 csapat volt, tehát jóval több aktív versenyző vett részt a diáknapokon, de ahogy a szervező fogalmazott, két év kimaradás után nagyobb visszaesésre számítottak, meg amúgyis, az 58 csapat már nagyon sok volt, nehezen lehetett ilyen sok diákot koordinálni.

Diákok a megnyitón – Fotó: Jakab Lóránt/ Szervezteam
Diákok a megnyitón – Fotó: Jakab Lóránt/ Szervezteam

A szervező elmondta, hogy az idei diáknapok programja hű maradt a már korábban megszokott menetrendhez, szerdán volt a felvonulás, majd bemutatkoznak a csapatok, a hét további részében pedig számtalan versenyen méretkeznek meg a diákok, kultúra-, sport- és kocsmavetélkedők formájában, vasárnap majálisozással zárva az eseményt.

A szervezőnél ugyanakkor rákérdeztünk az idei újdonságokra is, Jancsó elmondása szerint idéntől a röplabdával bővítették a sportjátékokat, ugyanakkor a pontozási struktúrát is átalakították, a kulturális programok pontozását átsúlyozták, hogy ne csak a sportjátékok hozzák a legtöbb pontot.

Jancsó rámutatott, hogy a nappali programokra a helyszín kapacitásától függően szívesen látják az érdeklődőket és a szurkolókat is, de az esti bulikra már jegyet kell vásárolni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!