Iskolabuszok árverezéséből kénytelen fizetni a falunapi zenészeket egy Vâlcea megyei község önkormányzata

2022. május 4. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Szatmár megyei zenekar közel 9 éve lépett fel a Vâlcea megyei Sutești község falunapján, a polgármesteri hivatal azonban nem fizetett, a zenészek pedig kénytelenek voltak perelni. Az akkor kötött szerződésben rögzített 25 ezer lejes fellépési díj ennyi idő alatt mintegy 520 ezer lejre nőtt a késedelmi kamattal együtt, a kényszervégrehajtás elé állított polgármesteri hivatalnak emiatt el kell árvereznie a község két iskolabuszát, amellyel 100 diákot szállítottak – számolt be az elképesztő történetről a G4media portál.

Alin Dumbravă polgármester a sajtónak elmondta, hogy jelenleg nincs semmi alternatívájuk a kisdiákok szállítására.

„Jelenleg 140 V-VIII. osztályos diák jár a helyi iskolába, de valószínűleg sokan át fognak iratkozni a szomszédos városok iskoláiba, ahol biztosítani tudják a gyerekek szállítását. A lakosság nagyon fel van háborodva, de nincs más lehetőségünk az adósság kifizetésére” – mondta Sutești polgármestere, majd hozzátette: próbáltak részletekben fizetni, de a zenészek ragaszkodtak ahhoz, hogy egyben kapják meg a kártérítést, így a végrehajtók árverésre bocsátották az önkormányzat javait.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!