Iskolabuszok árverezéséből kénytelen fizetni a falunapi zenészeket egy Vâlcea megyei község önkormányzata

2022. május 4. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Szatmár megyei zenekar közel 9 éve lépett fel a Vâlcea megyei Sutești község falunapján, a polgármesteri hivatal azonban nem fizetett, a zenészek pedig kénytelenek voltak perelni. Az akkor kötött szerződésben rögzített 25 ezer lejes fellépési díj ennyi idő alatt mintegy 520 ezer lejre nőtt a késedelmi kamattal együtt, a kényszervégrehajtás elé állított polgármesteri hivatalnak emiatt el kell árvereznie a község két iskolabuszát, amellyel 100 diákot szállítottak – számolt be az elképesztő történetről a G4media portál.

Alin Dumbravă polgármester a sajtónak elmondta, hogy jelenleg nincs semmi alternatívájuk a kisdiákok szállítására.

„Jelenleg 140 V-VIII. osztályos diák jár a helyi iskolába, de valószínűleg sokan át fognak iratkozni a szomszédos városok iskoláiba, ahol biztosítani tudják a gyerekek szállítását. A lakosság nagyon fel van háborodva, de nincs más lehetőségünk az adósság kifizetésére” – mondta Sutești polgármestere, majd hozzátette: próbáltak részletekben fizetni, de a zenészek ragaszkodtak ahhoz, hogy egyben kapják meg a kártérítést, így a végrehajtók árverésre bocsátották az önkormányzat javait.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!