Lehangoltsággal küszködő édesanyáknak és kisbabáiknak szerveznek zenés műhelyfoglalkozásokat Kolozsváron

2022. május 3. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kiscsoportos zenei műhelyfoglalkozást tart a Kolozsvári Kulturális Központ olyan édesanyáknak, akik tartós lehangoltsággal küszködnek, vagy szorongásos tüneteket észleltek magukon. A szervezők a foglalkozásra a csecsemőikkel együtt várnak minden jelentkezőt, a részvételhez nem szükséges semmilyen zenei előképzés, tapasztalat vagy tehetség – írják a közleményükben.

A zenei kísérleti projektet Kolozsváron szervezik, csoportonként 8-12 anyuka és kisbabája részvételével, 10 héten keresztül, hetente egyszer.

A magyar nyelvű csoport június 14-én, kedden, 16 órától indul, a Planetárium Kidsben (Onisifor Ghibu utca, 10 szám). A zenei vezető Bertóti Johanna, dalszerző-énekes, költő, műfordító és dramaturg, aki többek között versek megzenésítésével és saját szövegű dalok írásával, illetve ezek előadásával foglalkozik.

A szervezők a műhelyfoglalkozásra minden édesanyát szeretettel várnak, azonban néhány fontos tudnivalót is közöltek:

  • az édesanyáknak vállalniuk kell, hogy részt vesznek a tíz héten keresztül futó ingyenes műhelyfoglalkozás valamennyi tevékenységén;
  • a csecsemőik legtöbb tíz hónaposak;
  • a résztvevők nyitottak arra, hogy a projekt keretében megvalósított kutatás lépéseiben együttműködnek: kitöltik a tevékenységek során bemutatott kérdőíveket és a tíz hét leteltével részt vesznek egy fókuszcsoportos tevékenységen.

A műhelyfoglalkozások ingyenesek, jelentkezni legkésőbb május 22-ig, egy jelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

A Kolozsvári Kulturális Központ által szervezett projektet az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája (WHO Európa) és az Északi Kulturális Alap kezdeményezte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!