Lehangoltsággal küszködő édesanyáknak és kisbabáiknak szerveznek zenés műhelyfoglalkozásokat Kolozsváron

2022. május 3. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kiscsoportos zenei műhelyfoglalkozást tart a Kolozsvári Kulturális Központ olyan édesanyáknak, akik tartós lehangoltsággal küszködnek, vagy szorongásos tüneteket észleltek magukon. A szervezők a foglalkozásra a csecsemőikkel együtt várnak minden jelentkezőt, a részvételhez nem szükséges semmilyen zenei előképzés, tapasztalat vagy tehetség – írják a közleményükben.

A zenei kísérleti projektet Kolozsváron szervezik, csoportonként 8-12 anyuka és kisbabája részvételével, 10 héten keresztül, hetente egyszer.

A magyar nyelvű csoport június 14-én, kedden, 16 órától indul, a Planetárium Kidsben (Onisifor Ghibu utca, 10 szám). A zenei vezető Bertóti Johanna, dalszerző-énekes, költő, műfordító és dramaturg, aki többek között versek megzenésítésével és saját szövegű dalok írásával, illetve ezek előadásával foglalkozik.

A szervezők a műhelyfoglalkozásra minden édesanyát szeretettel várnak, azonban néhány fontos tudnivalót is közöltek:

  • az édesanyáknak vállalniuk kell, hogy részt vesznek a tíz héten keresztül futó ingyenes műhelyfoglalkozás valamennyi tevékenységén;
  • a csecsemőik legtöbb tíz hónaposak;
  • a résztvevők nyitottak arra, hogy a projekt keretében megvalósított kutatás lépéseiben együttműködnek: kitöltik a tevékenységek során bemutatott kérdőíveket és a tíz hét leteltével részt vesznek egy fókuszcsoportos tevékenységen.

A műhelyfoglalkozások ingyenesek, jelentkezni legkésőbb május 22-ig, egy jelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

A Kolozsvári Kulturális Központ által szervezett projektet az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája (WHO Európa) és az Északi Kulturális Alap kezdeményezte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!