Daniel David BBTE-rektorral is beszélgethetnek a DeepDive fesztivál résztvevői

2022. április 27. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

DeepDive elnevezésű kulturális-tudományos fesztivált szervez az Érted 2022. május 20. és 21. között Marosvásárhelyen.

„A DeepDive egyik alapvető értéke az interakció, a rendezvényen az előadások párbeszédre építenek, a résztvevők pedig kérdéseikkel járulhatnak hozzá a közös megértéshez, vagy akár vitába is szállhatnak a meghívott előadókkal” – írják a szervezők, majd hozzáteszik, hogy az előadások által sokkal inkább fogyaszthatóbbá tennék a tudományt és élvezetessebbé a kultúrát.

A szervezők közleményükben kifejtik: fontos számukra a háromnyelvűség, az érdeklődők úgy magyar, mint román és angol nyelvű előadásokat is hallgathatnak.

„A DeepDive előadói különböző helyszínekről, főként Romániából és Magyarországról érkeznek Marosvásárhelyre, de a résztvevők még távolabbról érkező vendégekkel is beszélgethetnek májusban” – áll továbbá a közleményben.

Fotó: DeepDive
Fotó: DeepDive

A DeepDive első bejelentett előadói Cătălin Frâncu, a Dexonline online szótár és a Dignitas politikai fact-checking oldal létrehozója, Bóta Tímea budapesti krízisintervenciós szakember, a Nő a tükörben művészet-terápiás Facebook oldal létrehozója, Feledy Botond, ügyvéd, politológus és újságíró, Durica Katarina, író, újságíró, Daniel David, rektor és a klinikai pszichológia és pszichoterápia professzora a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia Karán, Dr. Radó Péter, oktatáskutató, oktatáspolitikai elemző, Nagy Zsolt üzletember és volt politikus, valamint Kemény Zsófi slammer, költő és forgatókönyvíró.

További részletek a DeepDive Facebook és Instagram oldalán találhatóak. A rendezvény weboldala ITT érhető el.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!