Daniel David BBTE-rektorral is beszélgethetnek a DeepDive fesztivál résztvevői

2022. április 27. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

DeepDive elnevezésű kulturális-tudományos fesztivált szervez az Érted 2022. május 20. és 21. között Marosvásárhelyen.

„A DeepDive egyik alapvető értéke az interakció, a rendezvényen az előadások párbeszédre építenek, a résztvevők pedig kérdéseikkel járulhatnak hozzá a közös megértéshez, vagy akár vitába is szállhatnak a meghívott előadókkal” – írják a szervezők, majd hozzáteszik, hogy az előadások által sokkal inkább fogyaszthatóbbá tennék a tudományt és élvezetessebbé a kultúrát.

A szervezők közleményükben kifejtik: fontos számukra a háromnyelvűség, az érdeklődők úgy magyar, mint román és angol nyelvű előadásokat is hallgathatnak.

„A DeepDive előadói különböző helyszínekről, főként Romániából és Magyarországról érkeznek Marosvásárhelyre, de a résztvevők még távolabbról érkező vendégekkel is beszélgethetnek májusban” – áll továbbá a közleményben.

Fotó: DeepDive
Fotó: DeepDive

A DeepDive első bejelentett előadói Cătălin Frâncu, a Dexonline online szótár és a Dignitas politikai fact-checking oldal létrehozója, Bóta Tímea budapesti krízisintervenciós szakember, a Nő a tükörben művészet-terápiás Facebook oldal létrehozója, Feledy Botond, ügyvéd, politológus és újságíró, Durica Katarina, író, újságíró, Daniel David, rektor és a klinikai pszichológia és pszichoterápia professzora a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia Karán, Dr. Radó Péter, oktatáskutató, oktatáspolitikai elemző, Nagy Zsolt üzletember és volt politikus, valamint Kemény Zsófi slammer, költő és forgatókönyvíró.

További részletek a DeepDive Facebook és Instagram oldalán találhatóak. A rendezvény weboldala ITT érhető el.