Medvét fotóztak csütörtökön Kolozsvár mellett, a kisbácsi erdőben

2022. április 22. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvét fotóztak csütörtök kora este egy Kolozsvár melletti, Kisbácshoz tartozó erdőben, a település Szilágy megye felőli kijáratánál. A képet egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg egy kisbácsi lakos.

Forrás: Képernyőmentés egy helyi Facebook-csoportból
Forrás: Képernyőmentés egy helyi Facebook-csoportból

Nem ez az első eset, hogy medvét láttak a kisbácsi erdőben. Tavaly ősszel Kisbácsi Vadászegyesület adminisztrátora, Mihai Deleanu a közösségi médiában figyelmeztette a kirándulókat, hogy a Kisbács, a Nádaspapfalva és a Nádaskóród környékén levő erdőkben akár medvével is találkozhatnak. A vadásztársaság adminisztrátora elmondta, ő egy nagyon fiatal, 2 éves hímet látott az etetőiknél.

Deleanu szerint eddig az állatok békésen viselkedtek, nem volt probléma velük, de figyelmeztetett: lévén, hogy vadállatokról van szó, viselkedésük kiszámíthatatlan, ezért nem tanácsos ezekben az erdőrészekben kirándulni.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!