Medvét fotóztak csütörtökön Kolozsvár mellett, a kisbácsi erdőben

2022. április 22. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvét fotóztak csütörtök kora este egy Kolozsvár melletti, Kisbácshoz tartozó erdőben, a település Szilágy megye felőli kijáratánál. A képet egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg egy kisbácsi lakos.

Forrás: Képernyőmentés egy helyi Facebook-csoportból
Forrás: Képernyőmentés egy helyi Facebook-csoportból

Nem ez az első eset, hogy medvét láttak a kisbácsi erdőben. Tavaly ősszel Kisbácsi Vadászegyesület adminisztrátora, Mihai Deleanu a közösségi médiában figyelmeztette a kirándulókat, hogy a Kisbács, a Nádaspapfalva és a Nádaskóród környékén levő erdőkben akár medvével is találkozhatnak. A vadásztársaság adminisztrátora elmondta, ő egy nagyon fiatal, 2 éves hímet látott az etetőiknél.

Deleanu szerint eddig az állatok békésen viselkedtek, nem volt probléma velük, de figyelmeztetett: lévén, hogy vadállatokról van szó, viselkedésük kiszámíthatatlan, ezért nem tanácsos ezekben az erdőrészekben kirándulni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!