Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is lesz szabadtéri ételszentelés idén

2022. április 15. – 18:03

Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is lesz szabadtéri ételszentelés idén
Ételszentelés a csíkszeredai Szabadság téren 2018-ban. Fotó: Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda Facebook-oldal.

Másolás

Vágólapra másolva

Húsvét vasárnapján hagyományteremtő szándékkal Sepsiszentgyörgyön is ételszentelést tartanak – írja Antal Árpád, a város polgármestere Facebookon. Az eseményt felekezeti hovatartozástól függetlenül a sepsiszentgyörgyi Főtéren szervezik fél nyolctól.

Idéntől Kolozsváron is tartanak szabadtéri ételszentelést, amelyre vasárnap reggel, a 8-kor kezdődő szentmisét követően, a Szent Mihály templom előtt kerítenek sort. Az ételszentelést László Attila főesperes végzi. Geréd István kántor a Kolozsvári Rádiónak elmondta, az eseményre a román nyelvű katolikus közösséget is várják.

A szervezettsége miatt a világjárvány kitörése óta is sokat méltatott, a Kárpát-medence legnagyobb hasonló eseményeként számon tartott csíkszeredai ételszentelésre szintén 8 órától kerül majd sor vasárnap. A sorok a csíkszeredai a Szabadság térről várhatóan a Gusztáv Károly tér és a Gál Sándor szobor irányába is kinyúlnak majd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!