Egy botrányos nyilatkozat után Bukarest helyett Kolozsváron játszik jótékonysági mérkőzést a Dinamo Kijev

2022. április 15. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti FCSB helyett a román bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-rel (eredeti nevén a Kolozsvári Vasutassal) játszik jótékonysági mérkőzést április 20-án, szerdán a Dinamo Kijev futballcsapata.

A legeredményesebb román edző, Mircea Lucescu által vezetett kijevi csapat a jelek szerint főleg a bukaresti klub hírhedt tulajdonosának, Gheorghe Becalinak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos nyilatkozata miatt döntött úgy, hogy a román főváros helyett inkább Kolozsvárra látogat.

A kijevi klub hivatalos közleményben jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartják Becali azon nyilatkozatát, amelyben az ukrán elnök hatalomra jutásáról, valamint a főleg szélsőjobboldali nézeteket valló, félkatonai Azov ezreddel kapcsolatban fejtette ki a véleményét. A Dinamo Kijev ugyanakkor köszönetet mondott Becalinak azért, mert lehetővé tette a csapat számára, hogy Bukarestben készüljenek arra az európai jótékonysági turnéra, amelynek bevételeit az Ukrajnában dúló háború áldozatainak ajánlják fel.

Mit nyilatkozott Becali? Április 9-én a Románia TV meghívottjaként egy meglehetősen csapongó nyilatkozatban azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt egy Becali által meg nem nevezett ukrán oligarcha segítette hatalomba, aki egyébként az Azov ezredet is a kezében tartja. Becali nyilatkozatával nyilvánvalóan az a gond, hogy semmilyen bizonyíték nincs ezekre az állításokra.

A Dinamo Kijev és a Kolozsvári CFR közötti mérkőzést egyébként szerdán 21:30-tól tartják, a találkozó teljes bevételét egy olyan civilszervezetnek ajánlják fel, amely az ukrán menekültek helyzetén próbál segíteni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!