Szombattól romlik az időjárás: országosan lehűl az idő, elsőfokú szélriasztás a Bánságban és helyenként Erdélyben

2022. április 9. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) egész szombatra érvényes elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt a Bánság, a Körösvidék és helyenként Erdély és Máramaros területére, valamint egy másik figyelmeztetést havazás miatt a hegyvidékre, amely vasárnap reggeltől hétfő reggelig érvényes – írja az Agerpres.

A szakemberek szerint szombaton 13 és 21 óra között fokozott légköri instabilitásra kell számítani időszakosan a Bánságban, a Körösvidéken és helyenként Erdélyben és Máramarosban. A szél megerősödik, a széllökések sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 70 kilométert is. Szélviharokra, futó záporokra, villámlásra és elszigetelten jégesőre lehet számítani.

Vasárnap hajnali 3 órától hétfő reggel 9 óráig a hegyvidéken havazni fog, helyenként jelentős mennyiségben. A gerinceken hevesen fog fújni a szél, a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométert óránként. Erdélyben vasárnap reggel vegyes csapadékra kell számítani.

Szintén vasárnaptól kezdődően az egész országban lehűlés várható, a hétfőről keddre virradó éjszaka, főként az északi országrészben fagy alatti hőmérsékleti értékekre lehet számítani. (Agerpres)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!