Szombattól romlik az időjárás: országosan lehűl az idő, elsőfokú szélriasztás a Bánságban és helyenként Erdélyben

2022. április 9. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) egész szombatra érvényes elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt a Bánság, a Körösvidék és helyenként Erdély és Máramaros területére, valamint egy másik figyelmeztetést havazás miatt a hegyvidékre, amely vasárnap reggeltől hétfő reggelig érvényes – írja az Agerpres.

A szakemberek szerint szombaton 13 és 21 óra között fokozott légköri instabilitásra kell számítani időszakosan a Bánságban, a Körösvidéken és helyenként Erdélyben és Máramarosban. A szél megerősödik, a széllökések sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 70 kilométert is. Szélviharokra, futó záporokra, villámlásra és elszigetelten jégesőre lehet számítani.

Vasárnap hajnali 3 órától hétfő reggel 9 óráig a hegyvidéken havazni fog, helyenként jelentős mennyiségben. A gerinceken hevesen fog fújni a szél, a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométert óránként. Erdélyben vasárnap reggel vegyes csapadékra kell számítani.

Szintén vasárnaptól kezdődően az egész országban lehűlés várható, a hétfőről keddre virradó éjszaka, főként az északi országrészben fagy alatti hőmérsékleti értékekre lehet számítani. (Agerpres)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!