Marosvásárhelyen egy legyengült, árva medvebocsot próbálnak megmenteni

2022. április 9. – 16:23

Marosvásárhelyen egy legyengült, árva medvebocsot próbálnak megmenteni
A megmentésre váró kisbocs – Fotó: Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újabb árván maradt medvebocsnak van szüksége segítségre, derül ki a Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears civil szervezet közösségi média oldaláról.

Mint írják, a kis bocsot szerdán találták az Argeș megyei sătici hasadék közelében egy úton. A kis állat nagyon le volt gyengülve, az anyamedve meg nem volt sehol.

Az állatkölyökre egy helyi lakos bukkant rá, aki értesítette az erdészeti hivatalt. Az helyszínre érkező erdész, miután felmérte a medvebocs állapotát, jelentette az illetékes hatóságoknak, majd a bocsot egy helyi állatorvoshoz szállították.

Miután a bocs az állatorvosnál töltötte az éjszakát, csütörtökön a marosvásárhelyi Vets4Wild Románia szervezethez szállították, ahol a szakemberek azon dolgoznak, hogy megmentsék.

A kis bocs egyáltalán nincs jó állapotban: nagyon sovány és legyengült, a súlya nem éri el a 4 kilogrammot sem, és traumára utaló jeleket is felismertek rajta az állatorvosok. Péntek reggelre a medvebocs némileg jobban volt, egy keveset evett is. De így is folyamatos megfigyelés és kezelés alatt tartják a szakemberek.

A medvebocsok megmentésével foglalkozó civil szervezetet itt lehet támogatni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!