Az európaiak több mint fele támogatja a kannabisz legalizálását egy felmérés szerint

2022. április 7. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Németország hozhatja meg a kulcsfontosságú döntést, mely megnyithatná az európai piacot.

Az európaiak több mint fele támogatja a felnőttek kannabiszhasználatának legalizálását, és mintegy 30%-uk állítja, hogy legálisan vásárolná a terméket.

A kannabisz legalizálása számos pénzügyi és gazdasági előnnyel járhatna Európa számára, akárcsak az Egyesült Államokban, ahol a kannabiszhasználat különösen megnőtt a világjárvány idején bevezetett karantén alatt, írja a Reuters nyomán a Biziday.

A Hanway tanácsadó cég és az amerikai Curaleaf International kannabiszgyártó vállalat által készített felmérés szerint az európaiak többsége támogatja a törvényileg szabályozott kannabiszboltokat, ugyanakkor elutasítja az otthoni termesztés lehetőségét.

„Azt látjuk, hogy az európai piac három vagy akár négy évvel is le van maradva az amerikai mögött, de valójában úgy tűnik, hogy Európa előbb kezdheti meg a radikális reformot, mint az USA” – mondta Boris Jordan, a CuraLeaf igazgatója.

A Prohibition Partners kutatócég szerint az európai kannabiszpiac 2025-re várhatóan 3 milliárd eurós éves bevételt ér el, szemben a tavalyi 400 millió euróval. Ezen a területen Németország Európa piacvezetője.

„Németországban egyértelmű politikai akarat van a kannabisz rekreációs célú használatának legalizálására. Mivel Németország Európa legnagyobb gazdasága, úgy véljük, hogy egy ilyen döntés megnyitja a piacot, és dominóhatást vált ki a kontinens többi részén” – fejtette ki Joe Bayern, a Curaleaf ügyvezető igazgatója.

Számos európai ország, köztük Németország is, legalizálta a kannabisz korlátozott, gyógyászati célú használatát, míg más országok dekriminalizálták a rekreációs célú használatot. Málta volt az első európai ország, amely engedélyezte a kannabisz korlátozott termesztését és személyes használatát.

A jelentés egy héttel azután készült, hogy az amerikai képviselőház elfogadta a marihuána szövetségi tilalmának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amely problémákat okozott a felhasználóknak és a vállalkozásoknak azokban az amerikai államokban, amelyek már engedélyezték a kannabisz használatát a lakosság számára.

Fotó: Los Muertos Crew/Pexels

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!