Nem használták eddig, mégis kigyulladt egy új temesvári villamos

2022. március 30. – 20:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A temesvári önkormányzat 21 új villamost vásárol a török Bozankaya vállalattól, ebből szállítottak le a közelmúltban 5 darabot. Még üzembe sem helyezték őket, szerdán mégis kigyulladt az egyik szerelvény – írja a Hotnews.

A tűzoltókat 16:30 óra tájékán értesítették a segélyhívón. Amikor a helyszínre érkeztek, a közleményük szerint már sűrű füst szállt ki a hangárból.

„Szerencsére személyi sérülés nincs. (…) Felvettük a kapcsolatot a török gyártóval, közöltük velük, hogy mi történt, ugyanakkor sürgős tájékoztatást kértünk a helyzet orvoslására vonatkozó következő lépésekről. A szerelvényeket még nem fizettük ki”- tájékoztat a Facebookon a temesvári tömegközlekedési vállalat.

Egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás arról, hogy mitől gyulladt ki a szerelvény, de a gyanú szerint elektronikai meghibásodás okozhatta a bajt.

Az új szerelvények összesen 50 millió euróba kerülnek, ennek több mint 80%-át uniós, vissza nem térítendő támogatásból finanszírozzák, a maradékot hitelből állja az önkormányzat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!