Nem használták eddig, mégis kigyulladt egy új temesvári villamos

2022. március 30. – 20:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A temesvári önkormányzat 21 új villamost vásárol a török Bozankaya vállalattól, ebből szállítottak le a közelmúltban 5 darabot. Még üzembe sem helyezték őket, szerdán mégis kigyulladt az egyik szerelvény – írja a Hotnews.

A tűzoltókat 16:30 óra tájékán értesítették a segélyhívón. Amikor a helyszínre érkeztek, a közleményük szerint már sűrű füst szállt ki a hangárból.

„Szerencsére személyi sérülés nincs. (…) Felvettük a kapcsolatot a török gyártóval, közöltük velük, hogy mi történt, ugyanakkor sürgős tájékoztatást kértünk a helyzet orvoslására vonatkozó következő lépésekről. A szerelvényeket még nem fizettük ki”- tájékoztat a Facebookon a temesvári tömegközlekedési vállalat.

Egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás arról, hogy mitől gyulladt ki a szerelvény, de a gyanú szerint elektronikai meghibásodás okozhatta a bajt.

Az új szerelvények összesen 50 millió euróba kerülnek, ennek több mint 80%-át uniós, vissza nem térítendő támogatásból finanszírozzák, a maradékot hitelből állja az önkormányzat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!