Keresik azt az öt férfit, akik 23 tonna vasúti sínt loptak el Hunyad megyében

2022. március 29. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 390 méternyi, 23 tonnát meghaladó vasúti sín tűnt el a merisori és a banicai állomások között. Az épp felújítás alatt álló szakaszon az ellopott sínek használaton kívül álltak, végül egy cég székhelyén találtak meg ezeket – tájékoztatott a Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség (IPJ) hétfőn.

A rendőrség a nyomok alapján azonosította a feltételezett elkövetőket: öt, 29 és 43 év közötti férfiről van szó, akik ellen korábban is indítottak már hivatalból eljárást, feltételezett bűncselekmények elkövetése miatt.

A rendőrök emellett Petrozsény közelében is rátaláltak két elhagyatott járműre, amelyek közelében levágott sínekre bukkantak, a nyomozás alapján azonban kiderült, hogy ezek a darabok a Hátszeg és Hátszegváralja közötti, évek óta nem használt szakaszról származnak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!