Orbán szerint már megvan a magyar nagystratégia, csak még túl értelmiségi, nem értenék a szavazóik

2024. július 27. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ha világrendszerváltás van, annak szüksége van megfelelő stratégiára, és kell egy magyar nagystratégia, mondta Orbán. Szerinte kis stratégiáik eddig is voltak, általában 2030-ig tartók. De ez egy világrendszerváltáskor nem elég, szükség van egy nagy stratégiára, egy hosszabb időtávra.

„Van-e ilyen magyar nagy stratégia a fiókban? Megvolnánk, ez a válasz”, mondta. A magyar kormányban van politikai igazgató (aki Orbán Balázs), akinek feladata, hogy ezt kidolgozza. Külön európai minisztériumot is létrehoztak, amivel tanyát vertek Brüsszelben. Van a kormány körül pár intézmény, ami puha hatalom építésében segít.

De még nincs jó állapotban ez a nagystratégia, mert annak nyelvezete túlságosan értelmiségi. Pedig a kormánypártok előnye szerinte épp az, hogy egyszerűen beszélnek az emberekhez, „ugyanis az emberek csak akkor védenek meg egy tervet, ha látják, hogy az nekik jó”. Kell még jó fél év, hogy ez a stratégia érthető legyen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!