Orbán szerint a nyugat meg akar szabadulni a nemzet alapját adó etnikai homogenitástól

2024. július 27. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán szerint az igazi feladat nekünk, hogy a háború fényében megpróbáljuk újra megérteni a nyugatot, mert a mi szempontunkból azt irracionálisnak látjuk. De mi van akkor, ha csak mi nem értjük a logikájukat? – kérdezte Orbán.

Az ő megfejtése: a mi felfogásunk szerint nemzetállamokból áll Közép-Európa, amik szuverének, van közös értékrendje, közös erkölcsi követelményei. Orbán szerint a nemzetállamoknak van biblikus alapja, hiszen a teremtés rendjéhez tartozik, hiszen azt lehet olvasni, hogy nem csak a személyek, hanem a nemzetek is meg lesznek ítélve a végítéletkor. Közben a nyugat azt gondolja, ezek már nem léteznek, tagadják, hogy létezik közös kultúra. Ebben a felfogásban nincs közerkölcs, „ha látták a pénteki olimpiai megnyitót, akkor ezt bárki láthatta”, és meg akarnak szabadulni a nemzet alapját adó etnikai homogenitástól. A miniszterelnök szerint százezer számra engednek be idegen embereket.

A nyugat a II. világháborúban 57 millió bennszülött európai embert vesztett el Orbán szerint, és ha az ő gyerekeik, unokáig meglennének, Európának ma nem lenne demográfiai problémája, mondta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!