Idén nem igazán jöttek el az ellentüntetők Orbán Viktor beszédére

2024. július 27. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Tavalyhoz képest idén elmaradtak az ellentüntetők Orbán Viktor tusványosi beszédéről. Ez annak is köszönhető, hogy, mint azt a helyszínt biztosítóktól megtudtuk, szigorúbb a biztonsági ellenőrzés idén. Elméletileg át sem tudnának jutni a lehetséges ellentüntetők az ellenőrzőpontokon – ebből összesen négy van.

Korábban a Transtelex írt arról, hogy tiltakozó akciót szerveznek erdélyi magyar fiatalok a 33. Tusványos szombati napjára, hogy a kultúra átpolitizálása ellen tüntessenek.

Tavaly ilyenkor román nacionalista ellentüntetők érkeztek Orbán Viktor beszédére transzparensekkel és román zászlókkal. A tüntetők jóval a beszéd előtt itt voltak, zászlókkal várták már az érkező Orbán konvoját is. Az ellentüntetők az egész beszéd alatt jelen voltak, kisebb dulakodás is kialakult – az Orbán beszédről hazafelé tartók pedig székely himnuszt énekeltek nekik válaszul.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!