Idén is Orbán Viktor fellépése zárja a tusványosi fesztivált

2024. július 27. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Vége is a tusványosi fesztiválnak, szombaton szokás szerint Orbán Viktor sztárfellépésével zárul a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

A miniszterelnök itt szokta lezárni az előző politikai idényt, és itt jelöli ki a stratégiai céljait is. Itt beszélt először az illiberális demokráciáról 2014-ben, két éve pedig nagy port kavart a kevert fajúságról szóló értekezése.

Az idei fesztiválnak a „jobb pályán” a mottója, a szervezők szerint ez „erősítő jelzőként” fizikai és közéleti-politikai értelemben is helyt áll, mert ha körülnézünk Európában és a világban, akkor azt látjuk, hogy a magyarság a korábbinál jobb helyzetben, jobb pályán van. Németh Zsolt a megnyitón arról is beszélt: a jobb pálya már a kedd esti koncertek alatt megmutatkozott, amikor a szakadó esőben a gumiszőnyegek miatt nem volt akkora sárdagonya, mint korábban.

Tusványosi közönség gyülekezik Orbán beszédére – Fotó: Hevesi-Szabó Lujzat / Telex
Tusványosi közönség gyülekezik Orbán beszédére – Fotó: Hevesi-Szabó Lujzat / Telex

A program a hagyományok szerint alakult: nappal politikai beszélgetések, este pedig magyar együttesek léptek fel. Idén itt volt Nagy Feró és Ákos is, fellépett még a Honeybeast, Szabó Balázs Bandája és Kowalsky meg a Vega is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!