Nem vagy egyedül, üzente az áldozatoknak Szabó Márton Csokker

2024. február 16. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy darab pártzászlót se látok. Köszönöm mindannyiunknak, hogy sikerült megmaradnunk embernek” – mondta a következő szónok, Szabó Márton Csokker, a Jólvanezígy csatorna egyik arca. Ez azért lehet, mert „senki se számított rá, hogy valaki a hatalmat arra használja, hogy egy szörnyeteg elítélt bajtársát engedjék szabadon” – mondta. „Ez a két hét rámutatott, hogy Magyarországot magára hagyták. Magára hagyták azok, akiket közös ügyeink intézésével bíztunk meg”. Felidézte Havasi Bertalan mondatait arról, hogy „reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásaival a kormány nem foglalkozik”. Havasi ezt ugyan Magyar Péterre értette, de Szabó szerint „valóban látjuk, hogy rengeteg kétségbeesett ember próbálkozik normális életet élni, de a kormányban süket fülekre talál”. Ma viszont megmutatják, hogy vannak, akiket még érdekel a kétségbeesettek hangja.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Ha te is itt vagy köztünk, reméljük, eljut hozzád az üzenetünk, hogy nem vagy egyedül” – üzente az áldozatoknak. „Egyszerre negyvenezer ember emeli fel a hangját érted” – mondta. A tömeg „nem vagy egyedül” skandálásba kezdett a szavaira. „Minden gyermek megérdemli, hogy emberhez méltó körülmények között nőjön fel (…) hogy minőségi oktatást kapjon (...) hogy bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják” – mondta, megjegyezve, hogy ezeknek magától értetődőnek kéne lenniük. „Odakint most szörnyek járnak, de harminc éve is szörnyek jártak. Egyetlen kormánynak se sikerült megoldania ezt a problémát” – mondta. Most viszont a szörnyek „nagyon félnek, kétszer is meggondolják, mit mernek megtenni”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!