Kedden kilenc online tartalomgyártó jelentett be közös tüntetést

2024. február 16. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írták közös közleményükben online tartalomgyártók. Az első közlemény aláíró között volt: Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport), Baukó Attila Azahriah, Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni), Gulyás Márton, Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport), Pottyondy Edina, Osváth Zsolt (Zshowtime), Szabó Márton (Jólvanezígy) és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni).

Szerintük ami történt, az túlmutat a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. „A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket” – fogalmaztak.

„A gyerekek bántalmazása és a gyermekek bántalmazóinak szabadon engedése, az azoknak való megkegyelmezés, a jelenlegi gyermekvédelemnek csúfolt rendszer az így nem működik, és ezeket a hangokat szeretnénk most felerősíteni a követőink segítségével” – mondta a Telexnek a tüntetésről Osváth Zsolt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!