Egy-egy fontosabb gondolat a tüntetés összes felszólalójától

2024. február 16. – 21:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Rábíztuk a gyerekek nevelését a társadalomra, és sajnos elbuktunk” – vezette fel a youtuberek és influenszerek péntek esti tüntetését a Hősök terén az egyik szervező, a műsorvezetést vállaló Gulyás Márton, aki később ötvenezerre becsülte a résztvevők számát.

„Vannak helyzetek, amikor az ember nem kussolhat” – követte őt Osváth Zsolt, aki maga is állami gondozásban nőtt fel, és aki maga is megtapasztalta a visszaéléseket. Szerinte a kormány hülyének nézi az embereket, amit jól mutat, hogy Gulyás Gergely miniszter pénteki kormányinfóján azt mondta, bár nem vizsgálták, de biztos, hogy nincs több hasonló eset.

„A gyermekbántalmazás és a pedofília no go, a karaktergyilkosságok állami milliárdokból is legyen már no go” – üzente Baukó Attila, vagyis Azahriah, aki videón szólt az egybegyűltekhez. Ő már az oktatás teljes leépítését is felrótta a hatalomnak.

„Nem vagy egyedül” – üzente az áldozatoknak Szabó Márton Csokker, a Jólvanezígy YouTube-csatorna egyik arca, aki szerint ma megmutatták, hogy a kormánnyal szemben léteznek még olyanok, akiket érdekelnek a reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásai. Ugyanő három kérdést is megfogalmazott, amivel szembesíteni kell a hatalmat:

  • Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek emberhez méltó körülmények közt nőhessen fel?
  • Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek minőségi, az életre felkészítő oktatást kapjon?
  • Mit fog tenni a kormány azért, hogy minden gyermek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják?

Tapasztó Orsi örökbe fogadó szülőként bele se mer gondolni, mi történhetett a gyermekével, mielőtt hozzá került. Köszönetet mondott azoknak, akik segítenek megtanítani szeretni ezeket a gyerekeket, és azt kérte, hogy „minden gyermek biztonságban élhessen.”

Fancsikai Eszter pedig arról beszélt, hogy bár a miniszterelnökhöz hasonlóan legszívesebben ő is feldarabolná, aki a gyermekét bántja, de valójában a jog feladata volna megvédeni a gyermekeket és megtorolni a sérelmeket.

A rendezvény talán leghatásosabb szónoka, Pottyondy Edina „a szörnyállam” képét vázolta fel, ahol azt se tudni, hogy „a pedofilsegítőn és a szélsőjobboldaliakon kívül” még kiket engedett el a „kegyelemmaffia”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!