Az állam a legnagyobb szörny

2024. február 16. – 20:54

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyar állam napok óta sunnyog. Az állampárt gyermekvédelem alatt politikai ellenfelei buzizását és démonizálását érti” – mondta Pottyondy. Szerinte a helyes az oktatás, a szociális rendszer, az egészségügy és a gyermekvédelmi hatóságok megerősítése volna. „Ez lenne a gyerekvédelem” – mondta a közönség üdvrivalgása közepette. „Szigorúbb törvények, amik nem magyar emberek ellen hergelnek, hanem védik az áldozatokat – ez a gyerekvédelem. Érzékeny, felkészült, az áldozatokra fókuszáló hatóságok – ez a gyerekvédelem. Tisztességes fizetés azoknak, akikre a gyermekeinket bízzuk – ez a valódi gyerekvédelem” – mondta, hozzátéve, hogy nem eseti intézkedésekre, hanem a rendszer teljes átalakítására van szükség.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

De hiába sorolják a problémákat, ahogy hiába fordultak a hatóságokhoz a bántalmazott gyerekek is. „Nem megfigyelőket, szakpszichológusokat, revizorokat küldtek, hanem egy bronz érdemkeresztet” – utalt a bántalmazások miatt később elítélt igazgató állami kitüntetésére. „Az állam és a magyar társadalom süket. Odakint most szörnyek járnak, és az állam a legnagyobb szörny. De az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr” – mondta. „Nem tűrjük” – válaszolt a tömeg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!