Pataki Klára gyógypedagógus szerint nem a fizetés lenne a legfontosabb, hanem a közvélemény hozzáállása

2022. november 26. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

26 éves autista gyerekét nevelő szülőként Pataki Klára azok nevében beszélt, akik egész napjukat különleges nevelési igényű gyerekeiket nevelik, és a társadalom számára láthatatlanok. Ő azokat a problémákat említette, amelyekkel a hozzá hasonló szülők szembesülnek. Szerinte az oktatást, az egészségügyet és a szociális szférát csak a „szent bolondok” viszik a hátukon.

Pataki Klára – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Pataki Klára – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Pataki szerint minden társadalmi probléma érint mindenkit, fel kellene végre fogni, hogy egy közösség és egy ország vagyunk. A kifizethetetlen rezsi és hetenként növekvő árak mellett a legnagyobb veszély azonban az, hogy elfordulunk egymástól. Szerinte megértésre, elfogadásra és segítségre lenne szükség egymással szemben. Ha ezekre figyelnénk, Magyarország szerinte sokkal élhetőbb hely lenne.

Pataki azt is mondta: nem tudja, mennyi terhet bírnak még átvenni az államtól az egyházak, civil szervezetek, családok, de szerinte az igazi változáshoz az utca emberének véleményének a megváltozására lenne szükség. Például azért, mert elhangzik az a mondat, hogy engem a KATA nem érint, miközben egy ország vagyunk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!