Egységes Diákfront: A mi életünkben nem volt olyan nap, amikor megbecsülték a tanárokat

2022. november 26. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egységes Diákfront képviselte a diákokat a színpadon. Egyikőjük azt mondta, hogy végignézve az arcokon érzi a tenni akarást, az egységet, de közben látja a tehetetlenséget is. Neki is nehéz reményt küldenie az embereknek, de 1956 hőseit sem állította meg a tehetetlenség. Azt kívánja, hogy ne érezze senki magát tehetetlennek, mert a diákoknak van a legnagyobb hatalma, ők a jövő.

A Diákfront másik felszólalója szerint az oktatási intézményeknek elrettentő szerepük van, több időt töltenek ott, mint otthon. Azt mondta, hogy a diákok és a tanárok szimbolikusan börtönben vannak. Elmesélte, hogy az ő iskolájuk például beázik és pár éve a tanáriban leszakadt a plafon, de szerinte ezek már nem egyedi esetek. Ő eddig úgy gondolta, hogy nem nekik kell fenntartani az iskolákat, hanem a tankerületeknek, de ez nem történik meg.

Kép: Hevesi-Szabó Lujza
Kép: Hevesi-Szabó Lujza

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!