Toroczkai László közös lengyel–magyar határról ábrándozott, reagáltak is rá az ukránok

2022. november 13. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma van a Lengyel Függetlenség Napja. Isten áldja Lengyelországot! Találkozzuk újra a közös lengyel-magyar határon!” – írta két napja, november 11-én, a lengyel függetlenség napján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Twitteren.

A bejegyzéshez egy 1939-es fotót csatolt. 1939-ben a Vereckei-hágón, a történelmi lengyel–magyar határon találkozott a lengyel díszszázad és Béldy Lajos ezredes.

Toroczkai bejegyzésére az ukrán külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben felszólította a magyar kormányt, hogy ítélje elfogadhatatlannak Toroczkai László parlamenti képviselő államhatárok felülvizsgálatával kapcsolatos kijelentését, írja a 444.hu.

„Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen kijelentéseket, amelyek aláássák a kétoldalú kapcsolatokat és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének” – írta Oleg Nyikolenko külügyminisztériumi szóvivő a Facebookon.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!