Orbán: A Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

2022. július 26. – 17:12

frissítve

Orbán: A Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva
Orbán Viktor a Fidesz kampányzáróján – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök levélben válaszolt Hegedüs Zsuzsa szociológusnak. A levelet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tette közzé közösségi oldalán. A levél így szól:

„Kedves Zsuzsa!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi. Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva. Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

Mint arról beszámoltunk, Goebbelshez hasonlította Orbánt és lemondott Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott. A szociológus Orbán Viktornak írt levelében úgy értékelte, hogy a miniszterelnök tusványosi beszéde „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetszett volna.

Orbán Viktor nagy port kavart beszédét itt nézheti meg:

A beszéd után azt írta az országos főrabbi Orbánnak: Csak egyetlen faj él e földön, a Homo sapiens sapiens. És bejelentkezett hozzá a magyarországi zsidó szövetség elnöke. Az ellenzéki pártok is kiakadtak Orbán fajelméleti fejtegetésén. Sőt, „fajvédő, avagy nyilasbeszédnek” minősítette a Roma Parlament elnöksége Orbán tusványosi beszédét.

Ugyanakkor Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint alapvetően egy Európa-párti beszédet mondott Orbán Tusványoson.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!