A kevert népes okfejtés nélkül számolt be Orbán tusványosi beszédéről a kormány az EP-képviselőknek

2022. július 24. – 18:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor Tusványoson elmondott, többek között a kevert fajú népekről, a nyugat hanyatlásáról és a hídfoglaló narkósokról szóló beszédét Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton angol nyelven szemlézte, de ebből a rövid összefoglalóból több olyan rész is kimaradt, ami itthon nagy visszhangot váltott ki.

A szemle egyébként több szempontból is fontos, egyrészt azért, mert a miniszterelnök hivatalos oldalán a beszéd teljes szövege még vasárnap délután is csak magyarul volt elérhető, hivatalos angol fordítás egyelőre nem jelent meg. Másrészt azért, mert Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint ezt a Kovács-féle, erősen kivonatolt verziót osztotta meg az EP-képviselőkkel egy körlevélben Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

Így azok az EP-képviselők, akik csak a Deutsch által megosztott, Kovács által jegyzett összefoglalót olvasták el Orbán szombati beszédéből, azok nem értesültek például arról, hogy Magyarország miniszterelnöke szerint:

  • az internacionalista baloldal csele, hogy Európában eleve kevert népesség él, mert van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, de a Kárpát-medencében csak európai népek keverednek, azaz „mi nem vagyunk kevert fajúak”,
  • a szankciók nem billentik meg Moszkvát,
  • 2030-ra Magyarország nettó befizető lesz az EU-ban, új erőviszonyok lesznek és „aki fizet, az rendeli a zenét”.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy ezek a részek vajon miért nem kerültek bele Kovács Zoltán angolnyelvű szemléjébe, hogy Deutsch Tamás miért csak egy kivonatolt verziót osztott meg az EP-képviselőkkel, illetve, hogy mikor lesz elérhető Orbán Viktor szombati beszédének hivatalos, angol nyelvű fordítása, ezért kérdéseket küldtünk Kovács Zoltánnak, Deutsch Tamásnak és a miniszterelnök sajtófőnökének, Havasi Bertalannak is, ha válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!