Az országos főrabbi Orbánnak: Csak egyetlen faj él e földön, a Homo sapiens sapiens

2022. július 24. – 23:25

frissítve

Az országos főrabbi Orbánnak: Csak egyetlen faj él e földön, a Homo sapiens sapiens
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Frölich Róbert országos főrabbi is reagált Orbán Viktor tusványosi beszédében tett kijelentésére. Orbán az előadásában azt mondta:

„Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. (...) a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. (...) Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Frölich vasárnap a Facebook-oldalán azt írta:

„Valamiért József Attila, Radnóti Miklós, Szerb Antal, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő és még sok más ismert és ismeretlen név és arc lebeg előttem. Ők (bár József Attila nem, ő csupán józan gondolkodása miatt került e listára) a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul.

Apropos faj.

Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo Sapiens Sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan.

Ajánlom szíves figyelembe a fentieket.”

Frissítés 2022.07.25. 09:35

Cikkünkben korábban volt országos főrabbiként hivatkoztunk dr. Frölich Róbertre, de legutóbb is őt választották országos főrabbinak, így jelenleg is ő látja el ezt a posztot.

(Szombat.org via 444)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!