Nyolc hónap felfüggesztettet kapott a kamionos, aki román rendszámát magyarra cserélve tankolt olcsóbban

2022. július 11. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a kamionost, aki egy magyar autóról leszerelte a rendszámot és a többi hatósági jelzést, majd azokat feleszkábálta egy román kamionra, hogy abba az olcsósított hatósági áras gázolajból tankolhasson.

A román–magyar–amerikai állampolgár vádlott Romániában lakik, és munkaadója megbízásából Romániából Magyarországra fuvaroz, amelyet román hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsival és hozzákapcsolt trélerrel végez.

A sofőrt akkor érték tetten, amikor megállt Dusnokpuszta külterületén, hogy szétkapcsolja a járműszerelvényt. Ekkor cserélte le a román rendszámot, de 2022. május hónap elejétől június hónap végéig, összesen hat alkalommal vetette be a Nagy Trükköt. Alkalmanként 49 liter 41 253 Ft értékű gázolajat tankolt, azonban a hatósági ár és a kiskereskedelmi ár közötti különbözetet, amely tankolásonként 17 738 Ft volt, nem fizette meg, cselekményével az üzemanyag értékesítőjének összesen 106 428 Ft kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat bíróság elé állította, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében, csalás vétségében és közokirat-hamisítás bűntettében bűnösnek mondta ki, vele szemben 8 hónap, 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és 100 000 Ft végösszegű pénzbüntetést szabott ki, továbbá 106 428 Ft pénzösszegben kifejezett vagyonelkobzást rendelt el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!