Felméri Péter a Transtelexről: Örvendek, hogy van másik

2022. április 11. – 15:26

Felméri Péter a Transtelexről: Örvendek, hogy van másik

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a Transtelex! Támogasd a működését!

A támogatóinknak köszönhetően sikerült elindítanunk a Transtelexet, de ahhoz, hogy stabilan működő, igazán nagy kiadvánnyá tudjon válni, további támogatókra van szükségünk. Legyél te is a támogatónk!

Meglepett, amikor megtudtam, hogy feláll a Transindex teljes újságírói gárdája, mert decemberben, amikor azt írták, hogy nagy a baj, és kell a túléléshez, én is támogattam őket. Most akkor mégsem sikerült megmenteni? És mi lett a pénzzel? Mint amikor a természetvédők írtak, hogy kihalnak a bálnák, és gyorsan utaltam 3000 forintot. De azóta sem oldódott meg a dolog. Hát most mit lehet tenni? Amúgy is mit vár el az ember háromezer forinttól?

És ekkor kaptam egy emailt a Telextől, hogy mégis van remény, és az a neve, hogy Transtelex, és hogy mit gondolok a történtekről, mert ugyebár erdélyi vagyok. Nekem meg az ugrott be elsőnek, hogy nagy lehet a hiány erdélyiekben, ha már én is eszükbe jutottam. LOL!

Na de mit gondolok? Mit is gondolok? Azt hiszem, hogy jó lesz így. Ha bezárul egy ajtó, valahol kitárul egy másik. Latinul: „Si quis ostium occluserit, alius alicubi aperiet” – ha nem téved a Google Translate.

Örvendek, hogy van másik. Hogyha elfogyott a levegő a Transindex körül, akkor van hova menjenek ezek az újságírók, és ott folytathassák, ahol abbahagyták. Mert tudom, hogy sokan szerették és olvasták, és sokan nem szerették, de olvasták. Mert akár egyetértett velük valaki, akár nem, a sokszínűség mindenkinek jó. Mert nem az a lényeg, hogy csak azok a hangok vegyenek körül minket, amelyekkel egyetértünk, hanem az is, hogy legyen tánc.

Transtelex. Egyelőre még ízlelgetem ezt a nevet, mert amikor először találkoztam vele, azt hittem, hogy egy vicc. Gondoltam, mehetne színpadra is: Hallottátok, hogy otthagyták az újságírók a Transindexet, és új lapot indítanak? Tudjátok, mi lesz a neve? Transtelex. Nevetés, taps, meghajlás.

Lehet, hogy viccoldal lesz? De lehet, hogy nem? Majd az idő megmondja, hogy milyen lesz. Remélem, jó lesz. Én bizakodó vagyok.

Ja, és támogatom őket továbbra is. Meg utalok újra a bálnáknak.

Felméri Péter kolozsvári születésű humorista. 2006-ban megnyerte az Erdélyi Humorfesztivált, melyet a Szomszédnéni Produkciós Iroda formáció tagjai szerveztek. 2007 szeptemberétől rendszeresen fellép a Dumaszínházban, szerepel a Showder Klubban, a Rádiókabaréban, Majd én megmondom! című önálló estje a Comedy Centralon ment. Első regénye, A három ufó 2011-ben jelent meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!