Barbenheimer újratöltve: egy napon kerül az amerikai mozikba a Gladiátor 2 és a Wicked

2024. július 3. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyanazon a napon, november 22-én kerül az amerikai mozikba a Gladiátor 2 és a Wicked, az év két, talán legjobban várt blocbustere, írja az IGN. A tavalyi Barbenheimer-őrületre rímelve mémek lepték el az internetet. A jelenség saját terminusa még nem végleges, egyelőre a „Wickiator” tűnik a legelterjedtebb megoldásnak.

Az Óz boszorkányainak sztoriját feldolgozó Wicked korábban Broadway-musicalként aratott sikert, a mozikba a Universal adaptációjaként kerül majd. A zenés fantasyfilm két főszerepét Cynthia Erivot és Ariana Grande játssza, rendezője Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak).

A Gladiátor folytatását is Ridley Scott rendezi, az egyre népszerűbb Paul Mescal játssza az egyik főszerepét. Mescal Luciust, az első részből megismert Lucilla (Connie Nielsen) fiát, Commodus (Joaquin Phoenix) unokaöccsét fogja alakítani. Mescal karakterének Marcus Acaciusszal kell megküzdenie, őt Pedro Pascal alakítja majd. A filmben Denzel Washington is feltűnik, egy Macrinus nevű uralkodó szerepében. A Gladiátor 2 forgatásán egyébként a stáb több tagja is súlyosan megsérült. Az első hivatalos képeket itt lehet megnézni.

A magyar nézőknek könnyebb dolga lesz, mert a hazai mozikban két külön napra tették a bemutatókat: a Gladiátor 2-t az IGN értesülései szerint november 21-én, a Wickedet pedig november 27-én mutatják majd be itthon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!