Billie Eilish a legfiatalabb előadó, aki összehozta a havi 100 milliós lejátszást a Spotifyon

2024. június 16. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Billie Eilish a harmadik olyan előadó a világon, aki elérte a havi 100 milliós Spotify-lejátszást, a 22 éves énekes egyben a legfiatalabb a zeneiparban, akinek sikerült ez a rekord, írja a Billboard.

A kétszeres Oscar-díjas Eilishnak ráadásul csak 82 dala található meg a legnépszerűbb zenei streaming-szolgáltatón, a havi 107 millió hallgatóval rendelkező The Weekndnek és a 102 millióval büszkélkedő Taylor Swiftnek is több mint kétszer ennyi dallal sikerült ez a bravúr.

„A Spotify a kezdetektől fogva része volt Billie történetének, az Ocean Eyes című dala óta folyamatosan növelte a rajongótáborát világszerte. Amit ő és a testvér és zenésztársa, Finneas 2016 óta elértek, az egészen kivételes – és mindezt Billie 22 éves korára” – fogalmazott Jeremy Erlich, a szolgáltató globális zenei vezetője.

Billie Eilishnak jelenleg nyolc dala van a streamingszolgáltató Billions Clubjában, azaz abban, amelyek hallgatottsága elérte az egymilliárdot: a legtöbb lejátszást a Lovely című szám érte el (2,8 milliárd lejátszás), második a Bad Guy (2,5 milliárd), majd a When the Party's Over jön a sorban (1,8 millió), de az Oceans’ Eyes is átlépte a milliárdos határt. Az énekes-dalszerző debütáló kislemeze, az Ocean Eyes 2018-ban került a Billboard Hot 100-as listájára, azóta további 42 dala landolt az összesített listán, közülük hat top 10-es volt.

Eilishnak májusban jelent meg a harmadik studióalbuma, a Hit Me Hard and Soft című lemezről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!