Bruce Willis demenciában szenved

2023. február 16. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

Frontotemporális demenciában szenved Bruce Willis, ezt a 67 éves amerikai színész családja jelentette be csütörtökön. „Megkönnyebbülés, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk” – írták az Instagramon közzétett közleményükben.

Tavaly márciusban derült ki, hogy a Die Hard-filmek sztárjánál afáziát – azaz agyi sérülés következtében fellépő nyelvi zavart – diagnosztizáltak, és emiatt felhagy a színészkedéssel. Az afázia általában agyvérzés vagy fejsérülés után jelentkezik, és erősen befolyásolhatja a beszéd-, írás- és nyelvértési képességeket. Mostani közleményében a család azt írja, hogy azóta tovább romlott a színész állapota.

Miután nyilvánosságra került, hogy a színész afáziával küzd, visszavonták a legrosszabb filmért és színészi alakításokért kapott Arany Málna-díját. Bruce Willist a róla elnevezett kategóriában, a „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” jelölték, végül pedig a „Kozmikus bűn” című filmben játszott szerepét díjazták.

(BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!