Musical lehet a Joker folytatása, Lady Gaga is feltűnhet benne

2022. június 14. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lady Gaga előzetes tárgyalásokat folytat arról, hogy ő játssza Harley Quinnt a Joker: Folie à Deux című musicalben, amely Todd Phillips 2019-es filmjének, a Jokernek lenne a folytatása – írja a Hollywood Reporter.

Todd Phillips június 7-én tette közzé a készülő film forgatókönyvének borítóját az Instagramon, azóta mennek a találgatások arról, hogy szerepelni fog a filmben Harley Quinn. Erre az alcím, a Folie à Deux utal egyébként, ami magyarul nagyjából megosztott pszichózisnak fordítható – olyan pszichés jelenség, amikor a téveszmék az egyik félről átragadnak a másikra is.

A Joker második része már biztos, hogy musical lesz, minden egyéb részlete azonban még titkos. Lady Gaga korábban Philipsszel dolgozott a Csillag születik című 2018-as filmen is, amivel előbbi Oscar-jelölést kapott. Philips a Joker után számos elismerést kapott, Joaquin Phoenix pedig a legjobb színész díját Jokerként szerezte.

Harley Quinn az elmúlt években visszatérő karakter volt a Warner filmes DC-univerzumában. Először az 1990-es években jelent meg egy animált Batman-sorozatban, később pedig 2016-ban és 2021-ben feltűnt a Suicide Squad mindkét változatában, 2020-ban a Ragadozó madarakban, valamint az HBO Harley Quinn című animációs sorozatában is.

Az új Joker forgatókönyvét Phillips és Scott Silver jegyzi, akik már az első filmen is együtt dolgoztak. Todd Philips első Joker-filmje a Batman ikonikus gonosztevőjét egy karakterdrámában mutatja be tépelődő, magányos, sikertelen komikusként és részmunkaidős bohócként, aki aztán népi hőssé válik Gotham Cityben, miután erőszakos cselekedetekben tör ki.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!