Meghalt Sinéad O’Connor

2023. július 26. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

56 éves korában meghalt Sinéad O’Connor – írta az Irishtimes a család közlése alapján. Halálának okai egyelőre nem ismertek.

Az ír énekesnő a Nothing Compares 2 U című dallal vált világszerte ismertté, a számot 1990-ben a Billboard Music Awards a világ első számú kislemezének választotta. O'Connor összesen 10 stúdió lemezt adott ki.

Az énekesnő az év elején az RTÉ Choice Music Awards-on átvehette a Classic Irish Album díjat, ahol az I Do Not Want What I Haven't Got című daláért kapott díjat „Írország menekült közösségének minden egyes tagjának” ajánlotta.

A Grammy-díjas előadó 2007-ben Oprah Winfrey-nek arról beszélt egy interjúban, hogy bipoláris depresszióval diagnosztizálták (erről egy másodvélemény később kimondta, hogy téves volt), a 33. születésnapján pedig öngyilkossági kísérletet tett. PTSD-t és borderline személyiségzavart is megállapítottak nála. 30 évig szívott marihuánát, 2016-ban elvonókúrára ment.

O'Connor 2018-ban áttért az iszlám hitre, és nevét Shuhada Sadaqatra változtatta, de továbbra is Sinead O'Connor néven lépett fel.

Négy gyereke született. A legidősebb, Shane 17 éves korában öngyilkos lett 2022-ben, ezután az énekesnőt kórházban ápolták.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!