Brooke Shields egy dokumentumfilmben beszél arról, hogy megerőszakolták fiatalkorában

2023. január 21. – 17:40

Brooke Shields egy dokumentumfilmben beszél arról, hogy megerőszakolták fiatalkorában
Brooke Shields a Sundance fesztiválon, 2023. január 20-án – Fotó: Amy Sussman / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Brooke Shields mindig is nyíltan beszélt arról, miként csinált belőle már gyereksztárként szexszimbólumot Hollywood. A Sundance filmfesztiválon pénteken bemutatott új dokumentumfilmben, a Csinos kislányban (Pretty Baby: Brooke Shields) viszont azt is elárulta, hogy fiatalkorában, karrierje kezdetén megerőszakolták, írja az Entertainment.

A színésznő nem fedte fel a támadó kilétét, de az erőszak részleteit igen. Az eset nem sokkal azután történt, hogy elvégezte a főiskolát, és gyermekkori sikerei után újabb szerepeket keresett. Egy ilyen célú megbeszélésen vett részt egy férfival, aki a munkavacsora után felhívta a szállodai szobájába, hogy taxit hívjon neki. Amíg Shields a taxit várta, a férfi kis időre bement a fürdőszobába, ahonnan meztelenül tért vissza, és egyből nekiesett a színésznőnek.

Shields leblokkolt, félelmében nem tanúsított fizikai ellenállást, mert attól tartott, hogy a férfi durvább fizikai erőszakot alkalmazna.

„Attól féltem, hogy megfojt. Teljesen lefagytam. Arra gondoltam, hogy egy ‘nem’-nek elégnek kellett volna lennie, és csak az járt a fejemben, hogy ‘éld túl és menekülj’, egyszerűen csak kikapcsoltam az agyam.”

Shields az eset után lement a taxihoz és végigbőgte az utat a barátja lakásáig. A színésznő évekig nem szexuális bántalmazásként gondolt az esetre, még akkor sem, amikor egy biztonsági szakértő felhívta rá a figyelmét, hogy az eset nemi erőszak volt.

Brooke Shields és Keith Carradine a Csinos lány című filmben – Fotó: Photo12 via AFP
Brooke Shields és Keith Carradine a Csinos lány című filmben – Fotó: Photo12 via AFP

Shieldsből már 11 éves korában szexszimbólumot akartak faragni, az 1978-as Csinos kislány című filmben (amelyről a dokumentumfilm is kapta a címét) egy gyermekprostituáltat alakított, meztelenül szerepelt és csókolózott filmbéli partnerével, az akkor 29 éves Keith Carradine-nal. 15 évesen két másik filmben, a Kék lagúnában és a Végtelen szerelemben is játszott, mindkettőben voltak meztelen és szexjelenetek is.

Nemrég írtunk róla, hogy a Rómeó és Júlia sztárjai több mint 500 millió dolláros pert indítottak az 1968-ban készült film meztelen jelenete miatt, amelyben tinédzserként szerepeltek. Az akkor 15 és most 71 éves brit színésznő, Olivia Hussey és az akkor 16, most 72 éves Leonard Whiting a Paramount Pictures ellen indított pert szexuális bántalmazásra, szexuális zaklatásra és csalásra hivatkozva. A film nagy sikert aratott, négy Oscar-díjra jelölték, de a hálószobai jelenet már akkoriban vitákat gerjesztett. Az egyik jelenetben a nézők Whiting fenekét és Hussey csupasz mellét láthatják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!