Rév Marcell Emmy-díjat kapott az Eufóriában végzett munkájáért

2022. szeptember 5. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén átadták a technikai Emmy-díjakat, amelyek közül a „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás)” kategóriát Rév Marcell nyerte meg az Eufória című sorozatban végzett munkájáért. A magyar operatőrt már tavaly is jelölték az HBO-sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always), idén pedig a sorozat egy másik, a The Theater And Its Double című részéért, ezzel el is nyerte az elismerést.

Fotó: Amy Sussman / Getty Images / AFP
Fotó: Amy Sussman / Getty Images / AFP

Az Emmy kreatív díjait a különböző televíziós műfajokban elért kiemelkedő művészi és technikai teljesítményért, a heti sorozatokban nyújtott vendégszereplésekért, valamint az animációs, valóság- és dokumentumfilm kategóriákban végzett kiemelkedő munkáért adják át, ezt a ceremóniát tartották meg szombaton és vasárnap.

Az első ceremónián győzelmet aratott Peter Jackson The Beatles című filmje: a Get Back című dokusorozat, Adele One Night Only című varietéje és a Pepsi Super Bowl LVI félidei show-ja, így Paul McCartney, Ringo Starr, Adele és Eminem is megkapta első Emmyjét. Ahogy arról beszámoltunk, Emmy-díjat kapott Barack Obama volt amerikai elnök is, az Our Great National Parks című dokumentumfilm-sorozat narrációjáért.

A 74. Emmy-díjátadót szeptember 12-én rendezik.

A Telexen tavasszal közöltünk egy válogatást Rév Marcell fényképeiből, akkor azt mondta, nem tartja magát fotósnak. Úgy gondolja, hogy a fotográfia művészet, az operatőrség pedig inkább egy mesterség. Összeállításunkban azt is megírtuk, hogy az Eufória második évada analóg, igazi nyersanyagra forgott, nem is akármire, a kifogyóban lévő legendás Kodak Ektachromra. A klasszikus korokat idéző nyersanyagválasztás viszont nem a nosztalgiát akarta előcsalogatni, az alkotók szándéka az volt, hogy sokkal mélyebben, többrétűen idézze meg a művészeteket és az emlékeket, csakúgy mint a filmkészítés kiemelkedő pillanatait.

(Entertaintment weekly)

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!