Meghalt Ray Liotta

2022. május 26. – 19:37

frissítve

Meghalt Ray Liotta
Fotó: IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

67 évesen meghalt Ray Liotta amerikai színész, akinek karrierje 1990-ben Martin Scorsese ikonikus gengszterfilmjének, a Nagymenők főszerepével robbant be, írja a Deadline.com.

A lap információi szerint a színészt álmában érte a halál. Liotta épp a Dangerous Waterscímű filmet forgatta a Dominikai Köztársaságban.

Ray Liottának egy lánya született volt feleségétől, Michelle Grace-től, Karen. 2020 utolsó napján jelentette be, hogy megkérte barátnője, Jacy Nittolo kezét.

A színész az utóbbi időben sokat forgatott. Legutóbb többek között a Maffiózók előzményfilmjében, a The Many Saints of Newarkban játszott, illetve Steven Soderbergh HBO Maxon debütált filmjében, a Semmi hirtelen mozdulatban. Éppen befejezte az Elizabeth Banks által rendezett amerikai horror, Cocaine Bear forgatását, és a The Substance című filmben szerepelt volna Demi Moore-ral és Margaret Qualley-vel.

A színész 1954-ben született New Jersey államban, majd nevelőszülőknél nőtt fel. A Miami Egyetemen végzett a '70-es évek végén, ahol színészetet tanult, az első filmszerepeit is akkor kapta. Játszott a Nagymenők mellett a Baseball álmok, az Őrjítő vágy, a 99-es paragrafus, a Felejthetetlen, a Revolver vagy a Hannibal című filmekben is. 2005-ben Emmy-díjat kapott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!