Visszavonták Bruce Willis Arany Málna díját, miután kiderült, hogy afáziával diagnosztizálták

2022. április 1. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arany Málna díjat a legrosszabb filmért és színészi alakításokért osztja ki minden évben a Razzie, amely idén a színész nyolc alakítását is jelölte – írja a CNN. Miután azonban Willis családja bejelentette, hogy afáziával küzd, visszavonták a díjakat.

Az afázia általában agyvérzés vagy fejsérülés után jelentkezik, és erősen befolyásolhatja a beszéd-, írás- és nyelvértési képességeket. Willis ezért felhagy a színészkedéssel.

A színész alakításait a róla elnevezett kategóriában, a „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” jelölték, végül pedig a „Kozmikus bűn” című filmben játszott szerepét emelték ki.

„Hosszú gondolkodás és mérlegelés után az Arany Málna kiosztói úgy döntöttek, hogy visszavonják a Bruce Willisnek adott Arany Málna díjat a közelmúltban nyilvánosságra hozott diagnózisa miatt” – áll a szervezet friss közleményében. „Ha valakinek az egészségi állapota befolyásolja döntéseit és/vagy teljesítményét, elismerjük, hogy nem helyénvaló Arany Málnát adni neki.”

Szerdán a szervezet még nem vette annyira komolyan a dolgot, a Twitteren például az együttérzésük kifejezése mellett vicces megjegyzéseket is tettek, és kijelentették, nem törlik a kategóriát, majd magyarázkodni kényszerültek, és többek között azzal védekeztek: Willis gondozóinak nem lett volna szabad engedniük, hogy a színészlegenda a diagnózisa ellenére is tovább szerepeljen filmekben, hogy megóvják a hagyatékát.

Az Arany Málna kiosztói ezzel egy időben visszavonták Shelley Duvall díját is, akit 1980-ban a Ragyogásban nyújtott alakításáért jutalmaztak a legrosszabb színésznőnek járó díjjal. Később kiderült, Duvall teljesítményére hatással volt az, ahogy Stanley Kubrick bánt vele a produkció során, a színésznőt annyira megviselte a forgatás, hogy évekig mentális problémákkal küzdött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!