Visszavonták Bruce Willis Arany Málna díját, miután kiderült, hogy afáziával diagnosztizálták

2022. április 1. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arany Málna díjat a legrosszabb filmért és színészi alakításokért osztja ki minden évben a Razzie, amely idén a színész nyolc alakítását is jelölte – írja a CNN. Miután azonban Willis családja bejelentette, hogy afáziával küzd, visszavonták a díjakat.

Az afázia általában agyvérzés vagy fejsérülés után jelentkezik, és erősen befolyásolhatja a beszéd-, írás- és nyelvértési képességeket. Willis ezért felhagy a színészkedéssel.

A színész alakításait a róla elnevezett kategóriában, a „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” jelölték, végül pedig a „Kozmikus bűn” című filmben játszott szerepét emelték ki.

„Hosszú gondolkodás és mérlegelés után az Arany Málna kiosztói úgy döntöttek, hogy visszavonják a Bruce Willisnek adott Arany Málna díjat a közelmúltban nyilvánosságra hozott diagnózisa miatt” – áll a szervezet friss közleményében. „Ha valakinek az egészségi állapota befolyásolja döntéseit és/vagy teljesítményét, elismerjük, hogy nem helyénvaló Arany Málnát adni neki.”

Szerdán a szervezet még nem vette annyira komolyan a dolgot, a Twitteren például az együttérzésük kifejezése mellett vicces megjegyzéseket is tettek, és kijelentették, nem törlik a kategóriát, majd magyarázkodni kényszerültek, és többek között azzal védekeztek: Willis gondozóinak nem lett volna szabad engedniük, hogy a színészlegenda a diagnózisa ellenére is tovább szerepeljen filmekben, hogy megóvják a hagyatékát.

Az Arany Málna kiosztói ezzel egy időben visszavonták Shelley Duvall díját is, akit 1980-ban a Ragyogásban nyújtott alakításáért jutalmaztak a legrosszabb színésznőnek járó díjjal. Később kiderült, Duvall teljesítményére hatással volt az, ahogy Stanley Kubrick bánt vele a produkció során, a színésznőt annyira megviselte a forgatás, hogy évekig mentális problémákkal küzdött.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!