Az UNRWA szerint leállhat a humanitárius tevékenységük Gázában az üzemanyaghiány miatt

2023. november 15. – 00:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének kedden ismét közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy miután a Gázai övezetben október 7-e óta nem jutott be üzemanyag, a már három hete is problémás üzemanyaghelyzet csütörtökre odáig fajulhat, hogy képtelenek lesznek fenntartani a humanitárius tevékenységüket.

Mint írták, eddig kemény takarékoskodással és egy, a Gázai övezetben található raktárban tárolt készletekkel tudták folytatni a működésüket, de ez utóbbi mostanra teljesen kimerült.

„Nagyon egyszerű a helyzet. Üzemanyag nélkül a segítségünknek vége lesz, és még több ember fog szenvedni és meghalni. Hihetetlen, hogy humanitárius ügynökségeknek üzemanyagért kell könyörögnie”

– írta a szervezet, hozzátéve, hogy a háború kezdete óta fegyverként használták az üzemanyagot, ennek a gyakorlatnak pedig mindkét félnek azonnal véget kellene vetnie.

A Reuters ugyanakkor a saját forrásaira hivatkozva arról írt, hogy Izrael jóváhagyta 24 ezer liter dízel bevitelét a Gázai övezetbe, amelyet szigorúan az ENSZ tevékenységéhez lehet majd felhasználni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!