Eltüntetik Nagyvárad egyik „szégyenfoltját”: 15 év után ismét felújítják a sétálóutcát

2022. július 12. – 17:55

Eltüntetik Nagyvárad egyik „szégyenfoltját”: 15 év után ismét felújítják a sétálóutcát
A nagyváradi Fő utca – Fotó: Szeghalmi Örs / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Amióta tizenöt éve az önkormányzat felújíttatta, csúnyább és szétesőbb lett Nagyvárad egyik patinás nevezetessége, a Fő utca, amely korzóként is szolgál. Azóta is utálja a váradiak többsége. Úgy látszott, még sok évtizedet kell eltölteni az egyre inkább széthulló sétálóutca látványával – ám most váratlanul bejelentették, hogy ismét felújítják. Sőt, talán a lakosság egy része által visszasírt, régi arculatát kapja vissza.

mind Repülőtérnek csúfolták kezdetben, ugyanis a felújítás során a burkolatba helyezett, díszkivilágítást biztosító lámpák olyan egyenes vonalban fénylettek az amúgy is nyílegyenes nagyváradi sétálóutcán, mint valami reptér kifutóján. Ez sem tartott azonban sokáig, mert a lámpák egy része kiégett, más részének megszakadt a földalatti kábelezése, a legtöbbnek betört a védőüvege – így a felújítás után nem sokkal a kivilágítást megszüntették, a lámpák helyén tátongó egyre több lyukat pedig brutális módon pléhlemezekkel fedték le, amelyek a mai napig ott éktelenkednek.

Ezt követően a közbeszédben „nőstresszelőként” is emlegetni kezdték a váradi korzót – a térkövek között ugyanis túl nagyok voltak a rések, így a magassarkú cipőkkel beleakadhattak a járókelők. Még később a térkövek elkezdtek felválni a helyükről, gödrök keletkeztek, egyenetlen lett az egész felület. Így kezdődött a váradi Fő utca szégyenfolttá válása.

Ráadásul a rossz nyelvek szerint a kivitelező a lerakandó kőkockákat középen, vízszintesen kettévágta, hogy egyből kettő legyen, így azok vastagsága, ezzel pedig a minősége már a lerakás előtt feleződött, akárcsak teherbírása és stabilitása. Ehhez jött még, hogy az utóbbi években fel is bontották a sétálóutcát a vezetékcserék miatt, visszaburkolni pedig megint csak nem sikerült megfelelően, más színű gránitkockákat raktak le, sokszor azokat is egyenetlenül.

Széteső szürkeség…

Pedig sok évnyi latolgatás és vita előzte meg a Nagyvárad egyik jelképének számító sétálóutca rekonstrukcióját. Sok hezitálás után, 2005-ben döntöttek róla, egy évvel később kezdődött el a kivitelezés – és csigalassúsággal halad előre. Innentől már szinte minden váradi emlékezhet az egyre fokozódó fusztrációra és csalódásra: fél évet jelölt meg az önkormányzat a kivitelezésre, ehhez képest a Fő utca még nagyon sokáig szinte építőtelep maradt. Összesen másfél évig tartott a kivitelezés, és amikor elkészült, a többségnek már eleve nem tetszett. Mindez tehát tizenöt évvel ezelőtt történt, de túlzás nélkül állíthatom, hogy váradiként mind a mai napig kicsit dühös vagyok, ha a Fő utcán járok.

Ezeket a látens frusztrációkat is orvosolhatja most a váradi önkormányzat, amely bejelentette, hogy felújítják a románul Republiciiként ismert utcának a korzó részét. Mi több, a tervek jelenlegi állása szerint az utca visszakaphatja azt a fajta, koncentrikus körök és hullámvonalak által jellemzett külsejét, amit ugyan még a előző rendszerben kapott meg először, de amit számos helybéli folyamatosan visszasírt az elmúlt másfél évtizedben.

A lámpák helyét hamar átvették a lyukak – Fotó: Szeghalmi Örs / Transtelex
A lámpák helyét hamar átvették a lyukak – Fotó: Szeghalmi Örs / Transtelex

A fentebb felvázolt katasztrofális felújítás tehát még a kettővel és hárommal ezelőtti városvezetés sara. Akkoriban a mára megszűnt Demokrata Párt (PD) többször is újraválasztott polgármestere, Petru Filip vezette a várost, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy sokadszor már nem fogják újraválasztani, párttársát, és akkori munkatársát, Mihai Grozát juttatták helyette a város élére. Az ő időszakukban történt meg a korzó arculatváltása, ami azzal is járt, hogy az addig legalább vizuálisan üdítő külső helyett egyenletesen szürke burkolatot kapott az egész utca.

Abból ítélve, amilyen ritkán újítják fel teljesen az városrészeket, úgy lehetett saccolni, hogy nagyjából fél évszázadot biztosan el kell töltenie Nagyváradnak ezzel a széteső szürkeséggel. Időközben azonban hatalomváltás következett be a megyeszékhelyen, és már negyedik mandátum óta a PNL vezeti a települést. Ők rukkoltak elő most azzal, hogy belevágnak a rekonstrukcióba.

Lesz rá uniós támogatás

Miután Nagyváradon a PNL megszerezte a hatalmat, az önkormányzati választásokon, az első három mandátum során Ilie Bolojan volt a polgármester, aki a legutóbbi választáskor már „csak” a megye tanácselnöke lett – a város élére pedig egyik alpolgármesterét, Florin Birtát helyezték. Az utóbbi továbbviszi az előbbi terveit, sőt, Birtát sokan Bolojan képviselőjének tartják a város élén. A PNL-s irányítás az utóbbi években óriási lendülettel végeztet mindenféle felújításokat Váradon, a fél város építőtelep jelenleg. Ezek sorába kerülhet be most a Fő utca is.

Látványterv – Forrás: önkormányzat
Látványterv – Forrás: önkormányzat

Arra is külön hangsúlyt fektet ez a vezetés, hogy minél több uniós, illetve bukaresti kormányzati támogatásból megvalósuló projekt legyen. (Egyesekben már az is felmerült, hogy talán olyan beruházásokat, építkezéseket is futtatnak városszerte, amelyek nem feltétlenül szükségesek, viszont azokra lehetett éppen pályázatokat benyújtani és támogatásokat elnyerni, úgyhogy bármit építenek, felújítanak, amire pénzt lehet kapni).

A turizmusfejlesztés is sok éve prioritása az önkormányzatnak. Itt is főleg pályázatok révén renoválnak, jellemzően két irányba: egyrészt a központi történelmi épületek homlokzatait újíttatják fel, másrészt egybefüggő, gyalogos turistaútvonalat alakítanak ki, például a központi vasúti pályaudvartól a nagyváradi várig. Ennek tervezett nyomvonala mentén más utcát is felújítottak már, legjobb példa erre a Zöldfa, ami már készen is van, de a szintén a turisták útjába eső főteret is teljesen átépítették. (Bár ez sem sikerült minőségi hibák nélkül, ahogyan például az útvonal által szintén érintett Feketesas-palota passzázsát is egymás után kétszer kellett felújítani.)

Minden esetre Florin Birta polgármester most azt közölte, hogy „a tervezett gyalogos városnéző útvonal ilyen nem maradhat, ezért azt tervezzük, hogy 2023-ban felújítjuk a Fő utca burkolatát is”. Ezt sem a város pénzéből teszik majd, hanem európai uniós pályázatot nyújtanak be.

Egy év alatt végezhetnek vele

Az új burkolatot Szabó Arnold tervezi, és tervei már díjat nyertek a Romániai Építészek Szövetségének versenyén csakúgy, mint a Román Tudományos Akadémiánál. Ezek a tervek visszaidézik a legutóbbi, felújítás előtti burkolatot, a koncentrikus körökkel és hullámvonalakkal. A polgármester szerint is a régi külalak újragondolásáról van szó. Az alapszín olyan lesz, mint a nemrégiben felújított Bémer téri, hogy harmonizáljanak a burkolatok – hiszen a Fő utca erre a térre fut ki – a körök és hullámok pedig fehér térkőből lesznek.

A sétálóutcán nem lesz többé a burkolatba süllyesztett világítás, a már létező két, szintén süllyesztett szökőkutat viszont megtartják, de hozzáigazítják a külalakot az új tervekhez. A városvezető szerint a munkálatok jövő nyáron vagy ősszel kezdődhetnek. Ez attól függ, hogyan sikerül rá anyagi támogatást szerezni. Ez utóbbit a 2021-2027 időszakra szóló uniós támogatási csomagból biztosítanák, de a finanszírozási lehetőségek konkrétumairól még nem számoltak be. Ha egyszer elkezdődik a munka, a tervek szerint egy évig tarthat majd.

A nagyváradi Fő utca a város történelmi örökségének része. Az évszázadok során sokszor hosszabbodott, fejlődött, jelentősége is egyre nőtt, ahogy körülötte megjelentek az újabb és újabb, ma már történelminek számító épületek. Hívták Nagy utcának (az 1720-as években), Fő utcának (az 1890-esekben), Rákóczinak (1900-tól), Ferdinánd királynak (1920-tól), majd románul Republiciinak, a magyar köznyelvben továbbra is Fő utcának (1945-től máig). Már a 19. század végétől fontos útvonal volt, hiszen a vasútállomást kötötte össze a városközponttal. A pályaudvar fejlődésével tovább nőtt a főút fontossága is.

Az utca két részből áll: az állomástól a központ felé induló része még nyitott a közúti forgalomnak is, ide már a 20. század elején elkezdett számos saját épületet felhúzni a vasúti társaság. Az utca ezt követő része már csak a gyalogos forgalom számára nyitott, ez a város klasszikus sétálóutcája, e szakaszon pedig a múlt század legelején kezdtek telkeket adni azoknak a vállalkozóknak, akik lakóingatlanokat akartak építeni az utcafrontra. Így alakult ki a Fő utca mostani arculata, erre az útvonalra került a városra jellemző számos szecessziós épület, egészen a Bémer térig, olyan paloták, mint például a Rimanóczy, a Stern, az Apollo vagy a Moskovits.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!