Lénárd András, a Csíki Sör tulajdonosa eljegyezte a nála 17 évvel fiatalabb Kárpáti Rebeka modell-műsorvezetőt

2024. január 11. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Kárpáti Rebeka szépségkirálynő és Lénárd András, a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa 2023 júliusában jöttek össze. A sajtó szerint a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa az ünnepek alatt hatalmas gyémántgyűrűvel kérte meg a nála 17 évvel fiatalabb modell kezét.

Kárpáti Rebeka kapcsán nyáron merült fel, hogy egy milliárdossal áll kapcsolatban, aki nem más volt, mint Lénárd András. Mióta kapcsolatukat nyilvánosságra hozták, azóta nem nyilatkoztak magánéletükről, de a Blikk szerint barátaik úgy vélték, az eljegyzés már benne volt a levegőben.

Lénárd a Tiltott Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörgyár tulajdonosaként vált széles körben ismertté, miután gyára a Heinekennel folytatott pereskedésével a nemzetközi sajtóba is bekerült. 2017-ben kiegyezett a nagy óriáscéggel, a márkavitában konszenzusra jutottak, a küzdelemről és a végkifejletről a New York Times is beszámolt.

Aztán kiderült, hogy a magyar diplomata útlevéllel is rendelkező tulajdonoshoz, Lénárd Andráshoz dőlnek az adóforintok: a Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program keretében kiírt pályázati felhívásokon szerepelt két olyan nyertesnek minősített vállalkozás, amelyek köthetőek a korábban az Egyesült Államokban lányok csempészéséért keresett vállalkozóhoz. Lénárd egy egy csipszgyárat és egy maláta-feldolgozó üzemet épített a sörgyár mellé, és a 25 millió euró értékű összberuházásra magyar kormányzati támogatást kapott.

A sörgyár később a Tiltott Csíki Sör Don’t rush-kihívásával okozott botrányt, amikor női alkalmazottaival népszerűsítő videót tett közzé közösségi oldalán, aminek szexista tartalmát a Transindex és a Nőileg szerzői is kifogásolták. Lénárd András a Transindex véleménycikkében felvetettekkel nem szállt vitába, de videójában támadónak és Fake News-nak minősítette a tartalmakat érvek mentén kritizáló cikket. Később mivel a Transindex szerkesztőinek nem ízlett a Csíki csipsz, válaszul a csipszgyár medveszart küldött a Transindex szerkesztőségének, de Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök is kapott már ilyen szuvenírt, akit Lénárd András vitára hívott ki. Remélhetőleg, ha lagzira kerül sor, akkor a menü nem zokniízű csipszből és medvetrutyiból fog állni.

Lénárd Székelyföldön több száz embert foglalkoztat, érdekeltségei körébe tartozik több energetikai létesítmény, mezőgazdasági-, ingatlan- és építőipari-, valamint turisztikai beruházás. Románia legnagyobb nyúlfarmjának is a tulajdonosa. A székelyföldi Málnás településen 2016-ban vásárolt meg egy üzemen kívüli nyúltenyészetet, amit sikeresen üzembe helyezett.

Újabban a technológiai beruházások felé is orientálódik, cége, a Spider Drone Security 2015. október 30-án a pilóta nélküli repülőgép (drón) lebegési világrekordját döntötte meg Csíkszentsimonban. 2016-ban pedig a céget a Google és a Financial Times javaslatára a New Europe 100-as listájára is felvették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!