Amerikában is film készülhet a Viszkis rabló történetéből

2024. október 12. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Amerikában is filmre vihetik Ambrus Attila történetét, ugyanis a Viszkis rablóként elhíresült egykori bankrabló kalandos élete amerikai filmesek érdeklődését is felkeltette – írta a Blikk.

„A producer már háromszor járt nálunk, a szerződést is aláírtuk, és megvette a jogokat. Elkezdte az előkészületeket, és a terv, hogy a Netflixre vagy akár a mozikba készül a film. Az még egyelőre kérdéses, hol fogatják le, de én Amerikában nem fogok tudni kimenni a priuszom miatt, valószínűleg meghívó levéllel sem. Ha olyan helyre utazom, ami nem Európai Uniós ország, ott is mindig a piros zónába kerülök, félre állítanak és alaposan átvizsgálnak” – mesélte Ambrus egy amerikai podcast műsorban.

Ambrus Attila a rendszerváltás utáni évek legismertebb bankrablója volt Magyarországon, 1993 és 1999 között harminc pénzintézetet rabolt ki Budapesten és környékén. Bűnözői nevét onnan kapta, hogy a rablásai előtt rendszeresen megivott egy pohár whiskey-t a kinézett bankhoz közeli kocsmában. Az elfogása után több mint 13 évet töltött börtönben.

Az Antal Nimród által rendezett A Viszkis című filmet 2017 novemberében mutatták be a hazai mozikban, a filmben Szalay Bence alakítja Ambrus Attila szerepét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!